De Russische trainer geeft niet aan over welke 'red flags' het precies gaat, maar valt haar voormalige pupil niet af. "Ik wil eerst dudelijk maken dat ze een geweldige, harde werker is en totaal geen trekjes heeft van een superster."
"Ze is extreem getalenteerd, heel atletisch en zeer gecoördineerd. Ze is ook gretig om zichzelf te verbeteren en helemaal geobsedeerd door de sport, maar we waren het gewoon niet altijd met elkaar eens."
Tursunov was nog maar twee maanden de coach van Raducanu. "Onze proefperiode samen was klaar na de US Open, maar toen ben ik nog gebleven om te kijken of het beter zou gaan. Ik wilde het echt laten lukken."
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
GISTEREN OM 16:10

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

Moeizaam seizoen

Raducanu kende een moeizaam tennisseizoen in 2022. De Britse won vorig jaar nog het enkelspel op de US Open, maar kon haar grote doorbraak in het daaropvolgende seizoen niet bepaald een vervolg geven.
Ze zakte ver terug op de wereldranglijst en is van een notering in de top tien teruggevallen naar een teleurstellende 76e plaats. Op een Grand Slam kwam ze dit jaar niet verder dan de tweede ronde.
Haar nieuwe coach, Jez Green, gaat proberen om de talentvolle Raducanu weer de weg omhoog terug te laten vinden. Ook Tursunov is alweer voorzien van een nieuwe baan, hij gaat Belinda Bencic coachen, de huidige nummer dertien van de WTA-ranking.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Wilander benadrukt deelname Djokovic in Melbourne - "Overwinning voor de tennissport"
GISTEREN OM 14:39
Tennis
Tennis | Nadal over G.O.A.T-discussie: "Beschouw mezelf niet als de beste ooit"
GISTEREN OM 14:05