Het is het eerste toernooi waar Nadal aan deelneemt sinds hij moest opgeven op Wimbledon. De Spanjaard had zich in Londen geplaatst voor de halve finale, maar ondervond te veel hinder van een buikspierblessure. Zijn tegenstander Nick Kyrgios plaatste zich daardoor direct voor de finale.
Nadal was eerder van plan om deze week zijn rentree te maken op het ATP-toernooi van Montreal, maar meldde zich af. De huidige nummer drie van de wereldranglijst kon nog niet voluit trainen en wilde geen onnodige risico’s nemen.
Tennis
Tennis | Juan Martín del Potro openhartig over blessureleed - “Kan niet hardlopen zonder pijn"
30/09/2022 OM 12:25
Nadal wist het ATP-toernooi in de Verenigde Staten slechts een keer eerder te winnen. In 2013 versloeg hij de Amerikaan John Isner en pakte daarmee zijn, vooralsnog, enige titel in Cincinnati.
Op de US Open gaat Nadal een gooi doen naar zijn vijfde toernooiwinst in New York. Het toernooi gaat op 29 augustus van start.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Adrian Andreev en Corentin Moutet gaan elkaar te lijf in challenger Open d'Orleans
30/09/2022 OM 08:57
Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
29/09/2022 OM 11:24