De Spanjaard Carlos Alcaraz, die in de kwartfinales van het toernooi in Parijs geblesseerd moest opgeven en zijn seizoen noodgedwongen moest beëindigen, blijft de nummer één van de wereld, voor landgenoot Rafael Nadal.
Holger Rune klom acht plaatsen dankzij zijn eerste Masters-triomf en staat voor het eerst in de top 10 op de tiende plaats. Als gevolg daarvan mag als hij reserve dienen bij de ATP Finals in Turijn die zondag van start gaan.
Voor Alexander Zverev was het een mindere maandag. Hij hoort voor het eerst sinds juli 2017 niet bij de beste tien spelers van de wereld en bezet nu plek twaalf.
Tennis
Tennis | "Boodschap tegen oorlog was een van de beste dingen die ik deed in 2022" - Andrey Rublev
3 UUR GELEDEN
De reden daarvoor is vanzelfsprekend de blessure die hij opliep in de halve finale van Roland Garros. Wanneer Zverev terugkomt is nog steeds niet duidelijk. Eerder had de Duitser al goede hoop om terug te keren tijdens de US Open en de Davis Cup, maar vanwege een terugval gingen beide evenementen aan de neus van de voormalig nummer twee van de wereld voorbij.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Een Q&A met Eurosport-commentator David Avakian over de breuk tussen Griekspoor en Sluiter
EEN DAG GELEDEN
Tennis
Tennis | Tallon Griekspoor breekt verrassend met coach Raemon Sluiter vanwege verschil in inzicht
EEN DAG GELEDEN