Williams gaf op de persconferentie aan dat van een definitief einde nog geen sprake is: "Ik ben niet met pensioen. De kans dat ik terugkom is erg groot. Je kan naar mijn huis komen. Er ligt daar nog een tennisbaan."
De uitspraken van Williams zijn behoorlijk opvallend, gezien het 'afscheid' dat ze kreeg tijdens de US Open. Na haar verloren wedstrijd in de derde ronde kreeg ze een staande ovatie van het publiek en was zelf tot tranen toe geroerd. Daarna werd ze bovendien geschrapt uit de WTA-ranking en toen Roger Federer het einde van zijn carrière aankondigde, verwelkomde Williams hem bij de club der gepensioneerden.

US Open | Serena neemt op emotionele wijze afscheid van haar fans en tennis

Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25
Nu blijft Williams echter onduidelijkheid scheppen over haar toekomst: "Het niet voorbereiden op een volgend toernooi na de US Open voelde onnatuurlijk. Ik heb nog steeds niet echt nagedacht over mijn pensioen, maar laatst ging ik voor het eerst naar de tennisbaan om zonder dat ik voor een wedstrijd bezig was en dat voelde erg raar. Het was alsof het de eerste dag van de rest van mijn leven was, maar ik probeer de balans nog te vinden."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10