Djoko-soap

Het is de zoveelste saga in de soap-Djokovic. De positieve coronatest was door het kamp van de Serviër ingeleverd om hem Australië binnen te krijgen. Normaal gesproken laat Australië geen ongevaccineerden toe maar door de positieve test kon de nummer één van de wereld een 'medische vrijstelling' krijgen waardoor hij alsnog mee zou kunnen doen. Uiteindelijk werd zijn visum ingetrokken door de Australische minister van Immigratie, waarna Djokovic het land moest verlaten.

AusOpen | “Mijn zoon wordt gevangen gehouden” - Moeder Djokovic neemt het op voor haar zoon

Roland-Garros
Hoogtepunten Corentin Moutet - Rafael Nadal - Roland-Garros Hoogtepunten
11 UUR GELEDEN

Nummers kloppen niet

Maar na recent onderzoek door Duitse onderzoekers blijkt dat de testbewijzen die Djokovic' advocaten hebben aangeleverd voor zijn rechtszaak mogelijk niet kloppen. Het bevestigingsnummer van zijn negatieve test, uitgevoerd door het Servische Instituut voor Volksgezondheid op 22 december, heeft namelijk een lagere code dan het bevestigingsnummer van zijn eerdere positieve test, gedaan op 16 december.
Journalisten van de BBC hebben tientallen testresultaten naast elkaar gelegd en berekend dat het bevestigingsnummer van de positieve test van Djokovic niet overeenkomt met testen van andere mensen die op dezelfde dagen gedaan zijn.

Novak Djokovic vertrekt uit Australië nadat zijn visum definitief is ingetrokken.

Foto: Getty Images

Fout in systeem

Het zou zo kunnen zijn dat de nummers van Djokovic anders waren omdat ze bij verschillende teststraten zijn uitgevoerd, maar niets lijkt erop te wijzen dat de bevestigingsnummers van verschillende teststraten niet met elkaar overeen komen.
Alle uitgevoerde tests krijgen een code op chronologische volgorde, en alle testaanbieders werken met dezelfde nummers. Ook van een glitch in het Servische IT-systeem lijkt geen sprake, want er zijn op die dagen geen meldingen geweest van storingen.
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
11 UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
11 UUR GELEDEN