De twee bonden zouden "op een bepaalde manier niet samenwerken om ons schema gemakkelijker te maken. Dit irriteert me. Ik zal zeker stappen ondernemen om hen te laten weten dat ik ontevreden ben", aldus de Poolse.
De 21-jarige gaat als favoriet de WTA-Finals in dankzij haar status als nummer één van de wereld. Daarnaast won ze dit jaar zowel Roland Garros als de US Open.

US Open | Geslepen Swiatek wint haar derde Grand Slam ten koste van Jabeur

Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25

Krap tijdschema

Het probleem: na de finale in Texas, begint op 8 november de Billie Jean King Cup in Glasgow, zo'n 7.200 kilometer verderop. Meespelen zou door het extreem krappe tijdvenster nauwelijks haalbaar lijken.
"Ik heb er lang over nagedacht en heb het er met mijn team over gehad, maar ik zal dit jaar niet meedoen bij de BJK Cup voor Polen. Dat maakt me verdrietig, want ik zal altijd willen spelen voor mijn land wanneer dat mogelijk is. Deze situatie is niet bevorderlijk voor onze gezondheid en kan leiden tot blessures."
"Ik ben teleurgesteld in beide bonden. Het is vreemd dat ze het niet eens hebben kunnen worden over iets simpels als de tenniskalender. Ik zal de WTA en de ITF daarop aanspreken. Dit is niet altijd vervelend voor mij, maar ook voor de fans die de sport een warm hart toedragen", aldus Swiatek.

Het statement van Swiatek op haar Instagram Stories.

Foto: Instagram

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10