De Amerikaanse Grand Slam, die plaatsvindt van 29 augustus tot en met 11 september, hanteert andere regels dan Wimbledon. Het Engelse tennistoernooi sluit spelers uit Rusland en Wit-Rusland wel uit. Deze beslissing is tegen het zere been van de ATP en WTA. Zij hebben besloten geen wereldranglijstpunten uit te delen voor de prestaties op Wimbledon dit jaar.

Unieke omstandigheden

Wimbledon
Wimbledon | Kyrgios opnieuw in opspraak, houdt zich niet aan kledingregels - “Ik doe wat ik wil”
EEN UUR GELEDEN
De organisatie van de US Open veroordeelt het besluit van Wimbledon niet en legt in een officieel statement uit waarom zij de spelers wel toelaten. "Wij weten dat elke organisatie te maken heeft met unieke omstandigheden die voor iedereen anders zijn. Gebaseerd op onze eigen omstandigheden laten wij alle spelers toe ongeacht hun nationaliteit, omdat wij tennissers niet willen uitsluiten op basis van beslissingen van hun regering."
Door het besluit van de US Open kan Medvedev, de nummer 1 van de wereld, zijn titel verdedigen. Ook kunnen internationale toppers als Andrey Rublev en Aryna Sabalenka in actie komen.

Hoogtepunten Djokovic - Medvedev - US Open Hoogtepunten

Djokovic

Zoals het er nu uitziet kan Novak Djokovic niet spelen tijdens de US Open. De Amerikaanse regering heeft onlangs de regel opgeheven om een negatieve test te laten zien bij binnenkomst van het land. Op dit moment is het echter nog wel nodig om een bewijs van vaccinatie te tonen.
Vanwege zijn ongevaccineerde status liep Djokovic dit jaar al meerdere toernooien mis. Zo was hij onder andere niet welkom bij de Australian Open. Tijdens Roland Garros eerder deze maand verloor hij in de kwartfinale van Rafael Nadal. De Servische speler zakte hierdoor naar de derde plaats op de wereldranglijst.

Roland Garros | Nadal is nog net iets beter dan Djokovic onderweg naar halve finale

Waar kijk je?

De grootste tennistoernooien kijk je live op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | Liveblog - uitkijken naar Djokovic vs Sinner en kan Jabeur serieus doorpakken?
2 UUR GELEDEN
Wimbledon
Wimbledon | “Gevoel dat ik twee goede sets heb gespeeld” - Van de Zandschulp na verlies tegen Nadal
3 UUR GELEDEN