Wie het is, is nog niet bekend. Volgens de Times begint Tursunov echter volgende week aan zijn nieuwe baan.
In april 2022 stopte Raducanu de samenwerking met Torben Beltz, de oud-coach van Angelique Kerber. Tursunov nam het enkele maanden later over, wat tot kritiek van Britse politici had geleid gezien de huidige politieke situatie rond de Russische invasie in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende sancties.
Vorig jaar na het Wimbledon zette de 19-jarige Nigel Sears aan de kant voordat Andrew Richardson haar naar de overwinning leidde in op Flushing Meadwos. Korte tijd later kon ook Richardson zijn biezen pakken.
Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

"Goede chemie"

Raducanu lichtte haar beslissing in april toe . "Hij heeft een groot hart en ik heb genoten van de goede chemie tussen ons", aldus de Brit. Maar ze heeft het gevoel dat overstappen op een nieuw trainingsmodel het beste voor haar is. Na het vertrek van Tursunov moet Raducanu de afgelopen 16 maanden op zoek naar coach nummer vijf.
De jonge Britse, die ondertussen plek nummer 68 op de WTA-ranglijst bezet, heeft sinds kort wel een nieuwe fitnesscoach. Raducanu gaat in zee met Jez Green, die van 2007 tot 2014 de fitnesscoach was van Andy Murray. De Engelsman was ook korte tijd werkzaam voor Alexander Zverev en Dominic Thiem.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10