"Ik denk dat Barty altijd gespeeld heeft uit liefde voor de sport", speculeert de Zweedse oud-tennisser. "Het ging haar niet om prof te worden. Ik denk dat ze zich weinig doelen had gesteld, maar dat ze gewoon plezier beleefde aan het sporten."

FREAKS

"En als plezier je drijfveer is, dan kan je dat op een gegeven moment verliezen. We moeten ons realiseren dat spelers als Serena Williams, Venus Williams, Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic uitzonderingen zijn."
Roland-Garros
Hoogtepunten Zdenek Kolar - Stefanos Tsitsipas - Roland-Garros Hoogtepunten
26 MINUTEN GELEDEN
"Hun onstilbare honger naar succes motiveert ze om elke dag beter te willen worden. Het is voor hen nooit genoeg", gaat de zevenvoudig Grand Slam-winnaar verder.

Tennis | Schett reageert op pensioen Barty: "Eigenlijk niet verbaasd"

CORONA

"De pandemie zal ook een rol gespeeld hebben in haar beslissing. Het afgelopen jaar moest ze de lastige beslissing maken om 6, 7 maanden achtereen van huis te zijn. Geen wonder dat je enthousiasme dan verdwijnt."
"De wereld is veranderd sinds 2019, toen Barty haar eerste Grand Slam won. Sindsdien bereikte ze de nummer een-positie, won ze Wimbledon en misschien realiseerde ze zich daarna dat er meer in het leven is dan tegen een balletje slaan en tenniswedstrijden winnen."

Tennis | Bekijk hoe Barty (25) plotseling haar afscheid van de sport aankondigt

Roland-Garros
Hoogtepunten Andrey Rublev - Federico Delbonis - Roland-Garros Hoogtepunten
EEN UUR GELEDEN
Roland-Garros
Hoogtepunten Daniel Evans - Mikael Ymer - Roland-Garros Hoogtepunten
2 UUR GELEDEN