De Aziaat klom door zijn 'succes' twaalf plaatsen in het klassement en staat sinds vandaag op plek 97 van de wereldranglijst. Met Yibing Wu staat er nog een Chinees net buiten de top 100. De 23-jarige staat momenteel op de 117e plaats. Beide spelers werden onlangs de eerste Chinese mannen die het hoofdtoernooi van de US Open wisten te bereiken.
De meest succesvolle Chinese vrouwenspeelster is Li Na, die in haar carrière twee Grand Slams wist te winnen (Roland Garros in 2011, Australian Open 2014).
Vorige maand kwam Zhang tijdens de US Open nog in actie tegen Tim van Rijthoven. De Chinees kreeg in die eersterondepartij maar liefst zeven matchpoints, maar van Rijthoven poetste alle zeven wedstrijdpunten vakkundig weg, draaide de wedstrijd om en won uiteindelijk in vijf sets.
Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25

US Open | Herbeleef in samenvatting de wonderlijke wederopstanding van Van Rijthoven

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10