Rus naar huis
De verwachtingen waren hooggespannen, maar Arantxa Rus heeft de eerste ronde niet overleefd. Met Ann Li had de Monsterse een prettige loting om mee te beginnen, maar de Amerikaanse kwam verrassend sterk uit de hoek en veroverde met een 6-4 2-6 6-1 overwinning een plek in de tweede ronde. Daarmee is het verblijf van Rus in de New Yorkse bubbel ten einde gekomen. Toch zal de linkshandige speelster mooie herinneringen overhouden aan haar tijd in New York. Bij het toernooi van Cincinnati haalde ze vanuit de kwalificaties de tweede ronde, waarin ze een memorabel duel van bijna drie uur met Serena Williams verloor. Rus was de enige Nederlandse speler in het enkelspel op de US Open. Gelukkig is er genoeg oranje inbreng in het dubbelspel.

US Open | Samenvatting: Arantxa Rus - Ann Li

Australian Open
Hoogtepunten Garin - Martinez - Australian Open Hoogtepunten
EEN UUR GELEDEN
Djokovic & Osaka
Zowel Novak Djokovic als Naomi Osaka voelde zich niet ideaal aan de vooravond van de US Open. De Serviër won weliswaar het toernooi van Cincinnati, maar ondervond ondertussen last van nekpijn en andere klachten. De Japanse had ook de finale van Cincinnati moeten spelen, maar liet verstek gaan vanwege een hamstring-probleem. De klachten waren in elk geval niet ernstig genoeg om de twee voormalig kampioenen in New York uit de tweede ronde te houden.
Djokovic maakte in de eerste avondwedstrijd in Arthur Ashe Stadium gehakt van de Bosniër Damir Dzumhur: 6-1 6-4 6-1. Osaka legde landgenote Misaki Doi via een beslissende set over de knie: 6-2 5-7 6-2. De kampioene van 2018, die er vorige week (onbewust) in slaagde de hele tenniswereld voor een dag stil te leggen in protest tegen raciaal geweld in de Verenigde Staten, viel opnieuw op met een statement. Osaka betrad de baan met een mondmasker waarop de naam van Breonna Taylor stond, één van de vele slachtoffers van politiegeweld in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling van de voormalig nummer één van de wereld om in volgende wedstrijden de namen van andere slachtoffers te dragen op haar gezicht.
Bubbel
De toernooi-organisatie en de Amerikaanse tennisbond hebben ontzettend veel moeite gestoken in het creëren van een veiligheidsbubbel rondom het terrein van de US Open. Toch is het niet gelukt het coronavirus buiten de deur te houden. De Fransman Benoit Paire testte positief en werd uit het toernooi (en in isolatie) geplaatst. Contactonderzoek wees echter uit dat er maar liefst 11 andere spelers in de nabijheid van de rebelse Paire zijn geweest de afgelopen tijd. Terwijl de regels lijken aan te geven dat al die spelers weggehouden moeten worden van het toernooi, zijn er ad hoc veranderingen in de protocollen doorgevoerd en is er tot een ‘bubbel in een bubbel’ besloten, waarbij de betreffende spelers (vooral andere Fransen) hun wedstrijden nog mogen afwerken, maar daarnaast geen gebruik meer kunnen maken van publieke faciliteiten.
Dag 2: Zussen Williams domineren Arthur Ashe
Ogen schieten tekort tijdens de openingsrondes op een Grand Slamtoernooi en het aantal aanbevelingen loopt uit de hand. Op Arthur Ashe Stadium zit je als kijker echter altijd goed. Zeker op de tweede dag van de US Open 2020. Nadat het programma in het grootste tennisstadion ter wereld wordt geopend door ex-kampioen Andy Murray en de wendbare linkshandige Japanner Yoshihito Nishioka, is het achtereenvolgens de beurt aan Serena en Venus Williams. Kristie Ahn neemt het in de tweede middagwedstrijd op tegen landgenote Serena, die op jacht is naar haar 24ste Grand Slamtitel. Haar veertigjarige (!) zus Venus opent vervolgens het avondprogramma tegen de ijzersterke Karolina Muchova, het twintigste reekshoofd. De Tsjechische is een creatieveling, zowel op als naast de baan. Om de tijd door te komen schreef ze een bubbel-rap…
https://www.instagram.com/tv/CEh3Kp3gSd9/?utm_source=ig_web_copy_link
Bekijk al het tennis van de US Open via Eurosport 1, Eurosport 2 en eurosport.nl!
Australian Open
AusOpen | Dit zijn de vijf grootste toverballen van dag drie in Melbourne
EEN UUR GELEDEN
Australian Open
AusOpen | Dit zijn de vijf grootste toverballen van dag drie in Melbourne
EEN UUR GELEDEN