In 2007 debuteerde De Bakker als 18-jarig talent op het meest prestigieuze tennistoernooi van de wereld: Wimbledon. Hij mocht deelnemen dankzij het feit dat hij het jaar ervoor het jeugdtoernooi op zijn naam schreef. Uiteindelijk wist hij op zijn eerste grote Grand Slam-toernooi geen hoge ogen te gooien en werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Australiër Wayne Arthurs.
Uiteindelijk heeft De Bakker op alle vier Grand Slam-toernooien zijn opwachting gemaakt. Het jaar 2010 was vooralsnog het beste seizoen van de zeer getalenteerde Hagenees. Hij bereikte op Roland Garros, Wimbledon én de US Open de derde ronde. Een prestatie die hij in de jaren erna niet meer heeft kunnen evenaren, dan wel verbeteren.
Privéproblemen
Tokio 2020
Tokio 2020 - Bencic (SUI) - Voundrousova (CZE) - Tennis – Olympische hoogtepunten
6 UUR GELEDEN
Op het privévlak ging het De Bakker niet altijd voor de wind. Hij dook vaak het nachtleven in gedurende zijn tenniscarrière en was aan pokertafels te vinden waar hij tienduizenden euro’s vergokte. Zelf zei hij hier in 2016 het volgende over tegenover de Volkskrant: "Ik kan niet ontkennen dat mijn gokgedrag tegen verslaving aanzat. Het heeft me twee jaar veel geld gekost, maar ik had het ook. Ik besefte simpelweg de waarde niet van al dat geld. En hoe stom het was."
Hij zag het uitgaansleven en zijn gokverslaving als een uitlaatklep voor de werkelijkheid. Dit kwam mede voort door de moeizame relatie met zijn vader, met wie hij de band verbrak. "Later hoorde ik dat mijn vader ernstig ziek was. Hij overleed tijdens de nationale Masters in Rotterdam. Zijn dood deed me echt niks, ik heb de volgende dag nog de finale tegen Igor Sijsling gespeeld. De klap kwam pas later."
Ambitie
Inmiddels heeft De Bakker zijn tenniscarrière weer goed opgepakt en probeert hij er nog het beste uit te halen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn beste ATP-ranking van 40 nog kan verbeteren. Dan is het al die offers waard geweest. Het is nog niet te laat. Eens gaat het vallen. En dan moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben."
Eurosport Player
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Tokio 2020 heren
Tokyo 2020 | Van Golden Slam tot Golden deceptie: gefrustreerde Djokovic zonder eremetaal naar huis
7 UUR GELEDEN
Tokio 2020
Djokovic laat zich gaan
7 UUR GELEDEN