In de eerste set ging alles nog crescendo voor de Serviër. Hij domineerde hiervoor al zijn tegenstanders en ook Zverev kwam er niet aan te pas in de eerste set. Het werd 6-1 voor de topfavoriet, geen vuiltje leek er aan de lucht.

Ommekeer

In de tweede set draaide op 3-2 voor Djokovic alles om. Zverev won acht punten op rij om op 4-3 te komen, ging veel meer in de baan spelen en nam de ballen wat sneller. Dankzij nog een break in de achtste game stoomde de Duitser naar setwinst in de tweede: 6-3.
Tokio 2020 heren
Tokyo 2020 | Van Golden Slam tot Golden deceptie: gefrustreerde Djokovic zonder eremetaal naar huis
31/07/2021 OM 15:57
Waar Djokovic domineerde in de eerste set, daar domineerde Zverev in de derde en belangrijkste set. Hij brak Djokovic in zijn eerste twee servicegames en gaf die breaks niet meer uit handen. Voor Djoko rest nu een wedstrijd om het brons tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta. Zverev speelt zondag om het goud tegen de Rus Karen Khachanov.

Geen Golden Slam

Door de nederlaag kan de nummer één van de wereld een streep zetten door zijn Golden Slam-aspiraties. Dit jaar zit er voor Djokovic 'slechts' nog een calendar slam in, daarvoor moet hij wel de US Open in september winnen. Mocht hij zijn 21e grand slam winnen op Flushing Meadows, dan gaat hij ook meteen Nadal en Federer voorbij, die beiden op 20e titels staan.
Tot overmaat van ramp vloog Djokovic kort na zijn nederlaag samen met Nina Stojanovic ook nog eens uit het gemengd dubbeltoernooi. Zo bekeken liep hij op deze ongelooflijke baaldag misschien ook wel een 'Silveren Slam' mis, al komt die nederlaag ongetwijfeld minder hard aan. Djokovic en Stojanovic treffen in de strijd om het brons John Peers en Ashleigh Barty.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020 heren
Tokyo 2020 | Zverev naar finale, geen Golden Slam voor Djokovic
30/07/2021 OM 10:27
Tokio 2020 heren
Tokio 2020 - Chardy (FRA) - Karatsev (ROC) - Tennis – Olympische hoogtepunten
27/07/2021 OM 09:12