Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Djokovic houdt hoofd koel in extreme hitte

Wian Slendebroek

Geupdate 28/07/2021 om 17:01 GMT+2

Novak Djokovic loopt nog steeds op schema om zijn golden slam te winnen. Hij schakelde in de derde ronde de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina zonder al te veel problemen uit. De Serviër lijkt in tegenstelling tot zijn tegenstanders weinig moeite te hebben met de warme omstandigheden in Tokio.

Tokio 2020 - Djokovic (SRB) - Davidovich Fokina (ESP) - Tennis – Olympische hoogtepunten

Djokovic stond in zijn wedstrijd tegen de als zestiende geplaatste Spanjaard geen enkele keer onder druk. De Serviër hoefde geen enkele break te incasseren. De eerste set ging met 6-3 naar Djokovic. In de tweede set verloor hij maar een game en met 6-1 besliste hij de wedstrijd.
Om een Golden Slam te produceren moet Djokovic alle Grand Slams en het olympisch toernooi winnen. De enige andere tennisser die dat ooit bereikte was Steffi Graf in 1988. Eerder dit jaar schreef Djokovic al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon op zijn naam. In de kwartfinales komt de Serviër uit tegen thuisfavoriet Kei Nishikori.
picture

Tokio 2020 - Djokovic (SRB) - Davidovich Fokina (ESP) - Tennis – Olympische hoogtepunten

Hitte

Djokovic wist zijn hoofd koel te houden, maar veel andere tennissers hadden wel last van de hitte. De Rus Daniil Medvedev gaf zelfs tegen de umpire aan dat de hitte levensgevaarlijk was: "Ik kan de wedstrijd uitspelen, maar ik kan wel sterven. Wie is verantwoordelijk als ik doodga?" Na de tweede set werd een pauze van tien minuten ingelast waarin hij een koude douche nam. De verkoeling deed de als tweede geplaatste Rus kennelijk veel goed, want hij won zijn wedstrijd in 6-2, 3-6, 6-2.
picture

Tokyo 2020 | Medvedev kan niet tegen hitte

De Spaanse tennisster Paula Badosa moest zelfs in een rolstoel afgevoerd worden. Met een handdoek over haar hoofd en geduwd door een Japanse verpleegster verliet ze de baan. Haar tegenstander Marketa Vondrousova won de wedstrijd na de eerste set te winnen met 6-3. Hierna gaf Badosa op.
Vanwege de hitte heeft de Internationale Tennis Federatie (ITF) besloten het wedstrijdschema aan te passen. Het tennisprogramma begint vanaf morgen pas om 15:00 uur lokale tijd in plaats van 11:00 uur 's ochtends.

Murray onderuit in dubbels

De Brit Andy Murray gaat geen derde gouden tennismedaille op rij winnen. De winnaar van individueel goud in zowel Londen en Rio verloor met partner Joe Salisbury in het heren dubbeltoernooi van de Kroaten Marin Cilic en Ivan Dodig. Voor het singlestoernooi meldde hij zich al eerder af.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie