Bij aankomst in Tokio ligt de focus voor sporters op het verwerken van de jetlag en trainen in aanloop naar hun eerste wedstrijd. Novak Djokovic bereidde zich voor door te trainen met de Brit Andy Murray, die in het verleden drie Grand Slams heeft gewonnen en twee keer op rij olympisch kampioen werd.

Ontspanning naast het trainen

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Bekijk hier de mooiste momenten van het olympisch tennistoernooi
01/08/2021 OM 12:45
Naast het trainen is er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Djokovic maakt hier optimaal gebruik van en wilde graag met de Belgische turnsters op de foto. En zoals vaker de Servische grappenmaker werd dit geen normale foto.
De Serviër was in 2019 ook in Japan en ging toen het gevecht aan met een sumoworstelaar. Na een eerste poging de sumoworstelaar omver te duwen moest Djokovic toch maar erkennen dat hij beter is in tennis.

Shirtje vragen na eerste partij

Djokovic heeft inmiddels zijn eerste partij gespeeld tegen Hugo Dellien. Na een makkelijke zege voor de Serviër vroeg de Boliviaan om het shirt van Djokovic, iets dat je normaal niet ziet in het tennis. "Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld maar hij was heel aardig. Toen we bij het net stonden, vroeg hij of we van shirt wilden ruilen", aldus Djokovic. Gezien de status van Djokovic als een van de 'Grote Drie' en dat hij als eerste mannelijke tennisser de mogelijkheid heeft op een Golden Slam zal het misschien niet de enige keer zijn dat dit gebeurt.

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Ook is er het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 - Highlights - Tennis - Zverev (GER) vs Kachanov (ROC)
01/08/2021 OM 11:38
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Zverev benut matchpoint en barst in tranen uit
01/08/2021 OM 10:22