Tennis

Toni Nadal stelt ideale tennisser samen

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Toni Nadal & Rafael Nadal

Foto: Getty Images

DoorDavid Avakian
23/07/2020 om 09:39 | Bijgewerkt 23/07/2020 om 09:52

Wie is de beste (mannelijke) tennisser aller tijden? Sommigen hebben het antwoord paraat. Anderen twijfelen of vinden het een zinloze discussie.

Eén ding waar iedereen het echter over eens lijkt te zijn is dat Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic op de shortlist staan. Toni Nadal, de oom en ex-coach van Rafael Nadal, heeft een keuze gemaakt en stelde de speler van zijn dromen samen met de kwaliteiten van het illustere trio.

De topcoach, tegenwoordig aan het hoofd van de Rafa Nadal Academy, heeft ‘de grote drie’ langer dan een decennium van dichtbij meegemaakt en is dan ook de aangewezen expert om over de kwaliteiten van het onnavolgbare gezelschap te oordelen. Dat deed de Mallorcaan in gesprek met de Spaanstalige tak van ESPN:

Tennis

Vraagtekens rondom Australian Open 2021

06/08/2020 OM 14:06

De ‘droomspeler’ van Oom Toni:

  • Service: Federer
  • Volleys: Federer
  • Forehand: Federer en Nadal
  • Backhand: Djokovic
  • Voetenwerk: Nadal en Djokovic
  • Mentaal: Nadal en Djokovic

Federer beste aller tijden

Eerder dit jaar stond Toni Nadal uitgebreid Eurosport te woord over zijn neef en diens twee grote rivalen. In gesprek met Mats Wilander gaf hij aan dat Federer de beste speler aller tijden is.

'Roger Federer is de beste ooit' - Toni Nadal over de beste speler aller tijden

00:00:43

‘Voor mij is hij een geweldige speler. Ik kijk heel graag naar Roger. Als ik niet Rafaels oom of coach was geweest, had ik gewild dat hij [Federer] alle wedstrijden zou winnen. Ik hou van de manier waarop hij speelt, omdat hij bijzonder elegant is, maar ook effectief. Ik weet dat hij de beste aller tijden is met, misschien, Rod Laver of Rafael, die niet ver achterloopt. Maar op dit moment is Federer de beste’, aldus Toni Nadal, die tegelijkertijd wel in de persoon van Djokovic een zwaardere tegenstander ziet voor zijn linkshandige neef.

'Het was altijd moeilijker om tegen Djokovic te spelen dan tegen Federer' - Toni Nadal

00:00:35

‘Voor ons was het altijd moeilijker om tegen Djokovic te spelen. Het gaat daarbij niet om wie van de twee de betere speler is. Wanneer we tegen Federer spelen, hebben we een manier om hem te verslaan. Voordat een wedstrijd begint weet ik wat we moeten doen. Wanneer we tegen Djokovic spelen, weten we vaak niet precies wat we moeten doen. Dat is moeilijker voor mij, dus ik speel liever tegen Federer.’

Grand Slamrecord

Federer is nog steeds recordhouder op de Grand Slamtoernooien met twintig eindzeges. Nadal zit de Zwitser op de hielen met 19 titels, gevolgd door Djokovic, die 17 keer de beste was op een major. Terwijl Federer niet meer in actie komt in 2020, heeft Nadal op de US Open en Roland Garros de kans om zijn rivaal te evenaren en in te halen. Djokovic is ondertussen de nummer één van de wereld en winnaar van het laatste Grand Slamtoernooi (Australian Open 2020).

Bekijk hieronder ook een aflevering van Tennis Legends met Mats Wilander, Justine Henin, Carlos Moya en Carlos Costa over het fenomeen Rafael Nadal:

Het geheim achter Rafael Nadal

00:44:20

Tennis

US Open deelname Djokovic & Dimitrov nog niet zeker

06/08/2020 OM 10:26
Tennis

Titelverdediger Nadal laat US Open schieten

05/08/2020 OM 08:02
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel