Eén ding waar iedereen het echter over eens lijkt te zijn is dat Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic op de shortlist staan. Toni Nadal, de oom en ex-coach van Rafael Nadal, heeft een keuze gemaakt en stelde de speler van zijn dromen samen met de kwaliteiten van het illustere trio.
De topcoach, tegenwoordig aan het hoofd van de Rafa Nadal Academy, heeft ‘de grote drie’ langer dan een decennium van dichtbij meegemaakt en is dan ook de aangewezen expert om over de kwaliteiten van het onnavolgbare gezelschap te oordelen. Dat deed de Mallorcaan in gesprek met de Spaanstalige tak van ESPN:
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
11 UUR GELEDEN
De ‘droomspeler’ van Oom Toni:
  • Service: Federer
  • Volleys: Federer
  • Forehand: Federer en Nadal
  • Backhand: Djokovic
  • Voetenwerk: Nadal en Djokovic
  • Mentaal: Nadal en Djokovic
Federer beste aller tijden
Eerder dit jaar stond Toni Nadal uitgebreid Eurosport te woord over zijn neef en diens twee grote rivalen. In gesprek met Mats Wilander gaf hij aan dat Federer de beste speler aller tijden is.

'Roger Federer is de beste ooit' - Toni Nadal over de beste speler aller tijden

‘Voor mij is hij een geweldige speler. Ik kijk heel graag naar Roger. Als ik niet Rafaels oom of coach was geweest, had ik gewild dat hij [Federer] alle wedstrijden zou winnen. Ik hou van de manier waarop hij speelt, omdat hij bijzonder elegant is, maar ook effectief. Ik weet dat hij de beste aller tijden is met, misschien, Rod Laver of Rafael, die niet ver achterloopt. Maar op dit moment is Federer de beste’, aldus Toni Nadal, die tegelijkertijd wel in de persoon van Djokovic een zwaardere tegenstander ziet voor zijn linkshandige neef.

'Het was altijd moeilijker om tegen Djokovic te spelen dan tegen Federer' - Toni Nadal

‘Voor ons was het altijd moeilijker om tegen Djokovic te spelen. Het gaat daarbij niet om wie van de twee de betere speler is. Wanneer we tegen Federer spelen, hebben we een manier om hem te verslaan. Voordat een wedstrijd begint weet ik wat we moeten doen. Wanneer we tegen Djokovic spelen, weten we vaak niet precies wat we moeten doen. Dat is moeilijker voor mij, dus ik speel liever tegen Federer.’
Grand Slamrecord
Federer is nog steeds recordhouder op de Grand Slamtoernooien met twintig eindzeges. Nadal zit de Zwitser op de hielen met 19 titels, gevolgd door Djokovic, die 17 keer de beste was op een major. Terwijl Federer niet meer in actie komt in 2020, heeft Nadal op de US Open en Roland Garros de kans om zijn rivaal te evenaren en in te halen. Djokovic is ondertussen de nummer één van de wereld en winnaar van het laatste Grand Slamtoernooi (Australian Open 2020).
Bekijk hieronder ook een aflevering van Tennis Legends met Mats Wilander, Justine Henin, Carlos Moya en Carlos Costa over het fenomeen Rafael Nadal:

Het geheim achter Rafael Nadal

Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54