Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Hij tikte het niveau van Nadal en Djokovic aan" - Medvedev lovend over briljante Kyrgios

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 05/09/2022 om 12:37 GMT+2

Titelverdediger Daniil Medvedev werd gisteravond ontroond door een ontketende Nick Kyrgios, die hem voor de tweede keer op rij wist te verslaan. Na afloop was de Rus vol lof over zijn Australische opponent, die volgens hem het niveau van de absolute wereldtop aantikte.

Daniil Medvedev feliciteert Nick Kyrgios met diens overwinning.

Foto: Getty Images

Na afloop van hun partij stond Medvedev de aanwezige pers te woord.
"Ik heb tegen Novak (Djokovic) en Rafael (Nadal) gespeeld. Zij spelen allebei geweldig en Nick tikte een soortgelijk niveau aan vandaag. HIj heeft een iets ander spel dan die twee, in de zin dat hij niet een vechtmachine is zoals Nadal of Djokovic.
"Hij was vandaag enorm goed in de rally en het was heel lastig om tegen hem te spelen. Hij heeft een geweldige service en ook vanaf de baseline ben je niet perse in het voordeel. Hij heeft elke bal in zijn arsenaal."
"Het was een kwalitatief hoogstaande wedstrijd van zijn kant en als hij tot het einde van het toernooi zo blijft spelen, dan heeft hij een hele goede kans om het toernooi te winnen", aldus een sportieve Medvedev.
picture

US Open | Ontembare Kyrgios slaat titelverdediger en nummer één Medvedev naar huis

Hoog niveau

Kyrgios had in het begin van de wedstrijd alle moeite met Medvedev. Hij won de eerste set in de tiebreak, maar verloor daarna de tweede set met 6-3. “Daniil is de titelverdediger en heeft heel veel druk op zijn schouders hier. Maar ik speel de laatste tijd heel goed.”
De Australiër tilde in de zijn spel naar een nog hoger niveau en won uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig. “Wat een plek om dit te presteren, een vol huis in New York. Ik voel me extreem gezegend, maar ik ga het niet teveel vieren. Het is maar de vierde ronde”, toont Kyrgios zich realistisch na afloop.
“Mensen begonnen echt aan me te twijfelen of ik dit soort wedstrijden op majors kon winnen. Ik ben heel erg trots op mezelf, want het is niet makkelijk om met zulke kritiek om te gaan.”
picture

US Open | Kyrgios loopt over naar baanhelft Medvedev en verspeelt zeker punt

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie