Na afloop van hun partij stond Medvedev de aanwezige pers te woord.
"Ik heb tegen Novak (Djokovic) en Rafael (Nadal) gespeeld. Zij spelen allebei geweldig en Nick tikte een soortgelijk niveau aan vandaag. HIj heeft een iets ander spel dan die twee, in de zin dat hij niet een vechtmachine is zoals Nadal of Djokovic.
"Hij was vandaag enorm goed in de rally en het was heel lastig om tegen hem te spelen. Hij heeft een geweldige service en ook vanaf de baseline ben je niet perse in het voordeel. Hij heeft elke bal in zijn arsenaal."
US Open
US Open | Favoriet Kyrgios kan het niet waarmaken tegen Khachanov en gaat in vijf sets onderuit
07/09/2022 OM 07:08
"Het was een kwalitatief hoogstaande wedstrijd van zijn kant en als hij tot het einde van het toernooi zo blijft spelen, dan heeft hij een hele goede kans om het toernooi te winnen", aldus een sportieve Medvedev.

US Open | Ontembare Kyrgios slaat titelverdediger en nummer één Medvedev naar huis

Hoog niveau

Kyrgios had in het begin van de wedstrijd alle moeite met Medvedev. Hij won de eerste set in de tiebreak, maar verloor daarna de tweede set met 6-3. “Daniil is de titelverdediger en heeft heel veel druk op zijn schouders hier. Maar ik speel de laatste tijd heel goed.”
De Australiër tilde in de zijn spel naar een nog hoger niveau en won uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig. “Wat een plek om dit te presteren, een vol huis in New York. Ik voel me extreem gezegend, maar ik ga het niet teveel vieren. Het is maar de vierde ronde”, toont Kyrgios zich realistisch na afloop.
“Mensen begonnen echt aan me te twijfelen of ik dit soort wedstrijden op majors kon winnen. Ik ben heel erg trots op mezelf, want het is niet makkelijk om met zulke kritiek om te gaan.”

US Open | Kyrgios loopt over naar baanhelft Medvedev en verspeelt zeker punt

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
Hoogtepunten Nick Kyrgios - Thanasis Kokkinakis - US Open
30/08/2022 OM 06:20
US Open
US Open | Titelverdediger Medvedev heeft geen kind aan Kozlov en gaat overtuigend naar tweede ronde
29/08/2022 OM 21:42