In een persconferentie voorafgaand aan het Citi Open in Washington beantwoord Raducanu een vraag over hoe ze dit jaar heeft beleefd. "Ik kan wel stellen dat als je de US Open buiten beschouwing laat, mijn resultaten niet slecht waren voor een 18/19-jarige. Af en toe moet je een stap terug doen en jezelf een schouderklopje geven."
"Dit jaar zou altijd heel lastig gaan worden. Ik moest me in een enorm tempo aanpassen aan het hoge niveau. Ik heb heel veel stappen daardoor over moeten slaan. Ik ging van het spelen van af en toe een WTA-250 naar deelname aan Grand Slams en wedstrijden tegen de top-10 van de wereld. Ik ben ook nog een paar rondjes verder gekomen in de grotere toernooien. Daarom ben ik best wel trots op mezelf."
"Ik heb geleerd dat ik wel tegen een stootje kan. Ik ben eigenlijk elke week wel voor het oog van de hele wereld met de grond gelijkgemaakt, en elke keer wist ik weer op te krabbelen."Het is een leuke ervaring voor me tot nu toe waarin ik elke dag veel leer," aldus de regerend US Open-kampioene.
Tennis
Los Cabos Open | Eerste titel van 2022 voor Medvedev is een feit
15 UUR GELEDEN

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Zverev lijdt aan diabetes en richt stichting op voor betrokkenen
GISTEREN OM 13:17
Tennis
Washington | Van de Zandschulp kan door regen onderbroken partij niet winnen
GISTEREN OM 08:28