Zo zal Novak Djokovic deze week, dus na het sluiten van de deadline voor inschrijving, de knoop doorhakken. Dat meldt het Servische Sportklub. De nummer één van de wereld is ondertussen wel aan het trainen op hardcourt in Spanje, blijkt uit zijn laatste berichtgeving op social media.
De afwezigheid van Rafael Nadal en Roger Federer in New York is inmiddels bekend en ook sterren Gaël Monfils, Stan Wawrinka en Nick Kyrgios behoren tot de spelers die het risico niet nemen in de Verenigde Staten. Uit de top10 bij de vrouwen ontbreekt vooralsnog alleen nummer één van de wereld Ashleigh Barty met zekerheid. Dat er meer afmeldingen gaan komen, ligt in de lijn der verwachting. Veel spelers maken openlijk hun twijfels bekend en nemen de tijd voor hun beslissing. Tot die groep behoort ook Grigor Dimitrov, die nota bene zelf het coronavirus heeft overwonnen en dus weet hoe vervelend de gevolgen ervan zijn.
Tennis
Tennis | Juan Martin del Potro openhartig over blessureleed - “Kan niet hardlopen zonder pijn"
2 UUR GELEDEN
‘Ik was mijn hele leven actief en plotseling werd ik gedwongen de motor uit te zetten. Het is als het verliezen van vleugels’, vertelde de populaire Bulgaar aan Sky Sports. ‘Ik voelde me echt niet goed en had verschillende symptomen. Ik ben nog steeds niet honderd procent mezelf, maar ik doe mijn best om te herstellen. Ik vreesde voor het uitvallen van mijn lichaam en dat is de grootste angst voor elke sporter’, vervolgde de voormalig nummer drie van de wereld.
Twijfels
Deelname aan de US Open is gezien zijn fysieke gesteldheid geen garantie voor Dimitrov.
‘Op dit moment ben ik nogal onzeker om eerlijk te zijn. Ik denk er de hele dag over na. Er zijn zo veel vragen en zo weinig antwoorden.’
De belangrijkste kwestie blijft de regelgeving rondom reizen, met name de beperkingen bij terugkeer in Europa vanuit de Verenigde Staten. Ook de veelbesproken veiligheidsbubbel waar alle deelnemers en betrokkenen van de US Open geïsoleerd in dienen te verblijven, neemt de twijfels bij Dimitrov niet direct weg.
‘Een bubbel is een bubbel, maar je zit er toch met meer dan duizend mensen in. Ik hoop dat niemand het virus oploopt, want als dat wel gebeurt wordt het een lastig verhaal. Ook al hebben we afspraken met overheden aangaande quarantaine, weten we gewoon niet wat er van dag tot dag kan gebeuren, dus het zorgt voor veel beperkingen op de kalender en voor ons als sporters.’

Djokovic & Dimitrov basketballen tijdens de Adria Tour

Foto: Getty Images

Dimitrov en Djokovic liepen het coronavirus op tijdens de Adria Tour, een reeks demonstratiewedstrijden in de Balkanlanden, georganiseerd door de Serviër. De US Open staat gepland van 31 augustus tot en met 13 september.
Tennis
Tennis | Adrian Andreev en Corentin Moutet gaan elkaar te lijf in challenger Open d'Orleans
5 UUR GELEDEN
Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
GISTEREN OM 11:24