Heeft Serena Williams de perceptie op moederschap in tennis veranderd. Barbara Schett kan daar niet met zekerheid op antwoorden, maar heeft zeker respect voor de keuze van Williams. "Ik denk dat zoiets een hele persoonlijke keuze is. Als je als vrouw een kind wil terwijl je wedstrijden moet spelen - ik wilde dat nooit - dan denk ik dat je je nooit meer op dezelfde manier kunt focussen."
"Mijn toewijding naar tennis zou nooit meer hetzelfde zijn. Dus ik bewonder spelers als Serena en Victoria Azarenka heel erg. Er zijn tegenwoordig heel veel speelsters die kinderen hebben gekregen en gekozen om een comeback te maken op de tour."
"Het is echt geen makkelijke beslissing voor een vrouw in de dertig, want als je een gezin wil vormen, moet je aan kinderen denken. Aan de andere kant is het voor mannen totaal geen probleem. Die kunnen gewoon een kind krijgen en doorspelen, want zij zijn niet degene die zwanger zijn. Daarom is het echt een lastige keuze voor vrouwen."
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
20 UUR GELEDEN
"Nogmaals, het is een hele moeilijke keuze voor vrouwen, en Serena is daarin echt een rolmodel. We hebben het in het verleden ook gezien met Yvonne Goolagong bijvoorbeeld. Zij had al een kind en daarna won ze nog een Grand Slam. Hetzelfde geldt voor Margeret Court, die terugkwam op de tour. Daarna heb je iets dergelijks voor lange tijd niet gezien."

US Open | Dit zijn de tien mooiste punten van Williams op de US Open

Tennis en gezin

Schett denkt dat sommige speelsters worstelen tussen hun tenniscarrière en het nemen van kinderen. "Ik denk nog steeds dat de meerderheid van de speelsters hun rackets eerder aan de wilgen hangen dan ze misschien zouden willen, omdat ze denken aan het moederschap."
"Ik herinner me nog dat haar dochter Olympia geboren werd, en dat dat heel traumatisch was. Ze heeft de geboorte maar net overleefd en tijdens Roland Garros gaf ze zelfs nog borstvoeding."
"Ik ben zelf zwanger geweest en heb het hele proces meegemaakt. Om dan nog terug te komen op zo'n hoog niveau zoals Williams dat heeft gedaan is echt een fenomenale prestatie", aldus Schett.

Wimbledon | Serena Williams buigt na drie uur spannend tennis het hoofd in match-tiebreak

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54