Nu de deelnemers van die snel naderende evenementen massaal zijn gearriveerd, verschijnen de eerste beelden van het leven in die veelbesproken extra veilige zone.
In de bubbel moeten spelers, teamleden en andere betrokkenen regelmatig getest worden op het coronavirus. Uit de eerste 1400 tests kwam eenmaal een positief resultaat naar voren. De man in kwestie was een conditietrainer die werkt met ATP-spelers Guido Pella en Hugo Dellien. Het staflid vertoont geen symptomen en de spelers, die zelf negatief testten, laten vooralsnog ook geen tekenen van besmetting zien. Toch dient het trio in quarantaine te gaan, wat deelname aan het toernooi van Cincinnati onmogelijk maakt en het spelen van de US Open hoogst onzeker.

De Argentijnse tennisser Guido Pella

Foto: Getty Images

Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
GISTEREN OM 14:25
‘Nadat we intern contactonderzoek hebben verricht is het bepaald dat de twee spelers nauw en voortdurend contact hebben gehad met het individu in kwestie. In overleg met de gezondheidsinstanties van New York zijn de twee spelers van de deelnemerslijst gehaald van de Western & Southern Open en in quarantaine geplaatst’, verklaarde de toernooileiding.
Drie niveaus
Het voorval heeft geen invloed op andere spelers in de bubbel en de doorgang van de twee geplande evenementen. 350 tennissers bevinden zich reeds in de veiligheidszone, die is onderverdeeld in drie niveaus. Ten eerste is er de groep van spelers en entourage (ongeveer 1000 personen), die aan de strengste voorwaarden is onderworpen, zoals twee tests binnen 48 uur na aankomst in New York en een nieuwe test om de vier dagen. De tweede groep bevat de teams van televisiezenders en anderen die beperkt contact hebben met de deelnemers. De laatste groep betreft het personeel van het toernooi en anderen die nauwelijks paden kruisen met spelers.
Nieuwe omgeving
Ondertussen is via social media te zien hoe de bubbel er van binnen uitziet. Opvallend is het feit dat de spelers (althans in ieder geval de grote namen) een skybox toegewezen hebben gekregen in Arthur Ashe Stadium. Van die ruimtes zal immers geen gebruik gemaakt worden door bedrijven en fans dit jaar. Er is geen publiek toegestaan.
Ook wordt van het grootste tennisstadion ter wereld dankbaar gebruik gemaakt door de wereldtoppers om te trainen in voorbereiding op de wedstrijden.
De Western & Southern Open, dat eenmalig vanuit Cincinnati naar New York is verhuisd, start 20 augustus, terwijl de US Open vanaf 31 augustus aanvangt en te zien zal zijn via Eurosport.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
GISTEREN OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10