Een dag eerder zagen de heren hoe Victoria Azarenka en Naomi Osaka met weergaloos tennis de finale bij de vrouwen haalden. Tippen aan het niveau van dat tweetal was op voorhand een lastige opgave en in werkelijkheid nog veel moeilijker, zo bleek uit de partij van Zverev en Carreno Busta. De eerste twee sets waren aan te merken als een wanprestatie van Zverev, die grossierde in onnodige fouten en met grote moeite games binnensleepte. Het ontbrekende ritme, met name bij de opslag en forehand, kwam in de derde set echter opdagen, met desastreuze gevolgen voor de Spanjaard. Zverev slaagde er voor het eerst in zijn carrière in om terug te komen van een 2-0 achterstand in sets: 3-6 2-6 6-3 6-4 6-3. Bovendien is hij de eerste Duitser sinds Rainer Shuettler in 2003 op de Australian Open in de finale van een Grand Slamtoernooi.

Highlights | Pablo Carreno Busta - Alexander Zverev

Thiem-Medvedev
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
11 UUR GELEDEN
In zijn eerste Grand Slamfinale gaat de nummer zeven van de wereld het opnemen tegen zijn goede vriend Thiem, die tegen Medvedev zijn beste tennis liet zien op momenten dat het echt nodig was. In sets twee én drie had de Rus immers de gelegenheid om voor de set te serveren, maar liet hij gouden kansen liggen met een nederlaag in drie sets tot gevolg: 6-2 7-6 7-6.
‘Dat was een wedstrijd op bijzonder hoog niveau en waarschijnlijk de zwaarste driesetter die ik ooit heb gewonnen. Ik had gemakkelijk 2-0 achter kunnen staan. Hij serveerde voor de tweede en derde set. Gelukkig speelde ik aan het einde van die sets mijn beste tennis’, aldus Thiem, die na de Australian Open dit jaar wederom een finale haalt op een major. De tijd lijkt rijp voor de 27-jarige allround speler. Het etiket gravelspecialist in na twee hardcourtfinales op Grand Slams verdwenen en gezien het sterk schommelende niveau bij Zverev is hij dan ook de grote favoriet om zijn eerste Grand Slamtitel te gaan veroveren. Overigens stond het tweetal in Melbourne dit jaar ook al tegenover elkaar, destijds in de halve finale. Thiem won die ontmoeting in vier sets.

Highlights | Daniil Medvedev - Dominic Thiem

Dag 13: Vrouwenfinale Azarenka-Osaka
Het vrouwentoernooi heeft de climax bereikt in de vorm van een geweldige generatieclash in de finale op zaterdag. Het treffen van Naomi Osaka en Victoria Azarenka is er één tussen twee voormalig nummers één en tweevoudig Grand Slamkampioenes, met compleet verschillende achtergronden. De jonge Japanse won de US Open reeds in 2018. De 31-jarige Azarenka, tennismoeder, haalde in 2012 en 2013 al eens de finale en was ontzettend dicht bij een eindzege.
Bekijk live de vrouwenfinale op Eurosport 1 en eurosport.nl op zaterdag 12 september om 22:00 uur Nederlandse tijd.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54