USTA-woordvoerder Chris Widmaier vertelde de New York Post: "Als je praat over het Serena-effect, is het als een tsunami. Sinds mensen het nieuws hoorden, hebben we om 15.00 uur 13.000 tickets verkocht voor de US Open, waaronder ongeveer 4.500 voor de openingsavond. "
Deze stormloop vond plaats enkele uren nadat de 23-voudige Grand Slam-winnares haar aanstaande pensioen aankondigde. "Dit is een spectaculaire dag. Het zou zelfs de beste verkoopdag ooit kunnen zijn", aldus de USTA-woordvoerder.

Woekerprijzen

Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
13 UUR GELEDEN
Door de toegenomen vraag zijn ook de prijzen voor de overigens betaalbare tickets enorm gestegen. Stoelen aan de top van het Arthur Ashe Stadium, die doorgaans rond de 35 dollar kosten, worden nu voor woekerprijzen van maximaal 7.000 dollar verkocht, onthulde Widmaier.
Het is echter nog niet duidelijk of Williams op de eerste avond zal spelen. Het toernooischema wordt pas in de week voor de US Open gemaakt. De verwachting van tennisfans voor het laatste US Open-optreden van de veertigjarige is nu al enorm.

US Open | Dit zijn de tien mooiste punten van Williams op de US Open

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
14 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Swiatek boos op WTA en ITF - "Ben zeer teleurgesteld in beide bonden"
16 UUR GELEDEN