Een mooie mijlpaal voor Bertens, precies een week voor begin van de US Open. Haar hoogste ranking tot dusver was de 15e plaats die zij in mei bereikte.
Bertens klopte afgelopen week in Cincinnati vier speelsters uit de top-10. Voordat de pupil van coach Raemon Sluiter in de finale de nummer één van de wereld Simona Halep de baas was, zegevierde ze ook over Petra Kvitova, Caroline Wozniacki en Elina Svitolina.
US Open
Terugblik US Open: van Kiki Bertens tot de woede-uitbarsting van Serena Williams
10/09/2018 OM 11:22
Stöve en Schultz
Slechts twee Nederlandse tennissters stonden ooit hoger op de WTA-ranglijst dan Bertens. Betty Stöve was in 1977 de nummer 5 van de wereld, terwijl Brenda Schultz in 1996 haar hoogste positie bereikte: 9e.
Voor Bertens kent de hemel momenteel alleen maar blauwe luchten. Nadat ze op Wimbledon - na eerdere zeges op Venus Williams en Karolina Pliskova - in de kwartfinale werd uitgeschakeld, zei ze te hopen dat ze haar grasvorm kon doortrekken naar het Noord-Amerikaanse hardcourtseizoen. Die wens is na de winst in Cincinnati al vervuld.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De US Open is vanaf 27 augustus elke dag LIVE en EXCLUSIEF te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
US Open
Ontgoochelde Nadal: 'Het was zo moeilijk om te blijven spelen.'
07/09/2018 OM 22:47
US Open
Del Potro leeft mee met Nadal na opgave: 'Het is niet leuk om hem zo te zien lijden.'
07/09/2018 OM 22:41