Onvoorspelbaar
Bij de vrouwen leverden de laatste zeven grandslamtoernooien zeven verschillende winnaressen op. Volgens Boris Becker zijn er twee kanten aan deze statistiek: 'Natuurlijk zijn er veel verrassingen bij het vrouwentennis, maar een van de factoren is ook dat de sterkste speelsters niet consistent genoeg zijn. Bij de vrouwen is er niet een grote favoriet en is het toernooi minder voorspelbaar."
Goed nieuws voor Bertens
US Open
Federer, Serena en Stephens… De 10 mooiste punten van de US Open
10/09/2018 OM 11:00
De inconsistentie bij het vrouwentennis ziet Boom Boom Boris als een voordeel voor Kiki Bertens. Op Wimbledon stuntte Bertens nog met een prachtige plek in de kwartfinale en dat is Becker zeker niet ontgaan. "Bertens is een hele sterke speelster en wordt bovendien steeds consistenter in haar spel. Het hardcourt ligt haar zeker. Het vrouwentoernooi is een stuk minder voorspelbaar dan het toernooi bij de mannen en dat is zeker goed nieuws voor Kiki."
Amerikaans primeurtje
Nieuw op de US Open dit jaar is de serve clock. De spelers hebben 25 seconden om op te slaan en worden anders gestraft. Boris Becker is zelf blij met deze ontwikkeling: "Ik denk dat het een goede en belangrijke verandering is. We gaan allemaal zien hoe lang 25 seconden zijn, inclusief Nadal die nog wel eens zijn tijd neemt. Het is zeker een vooruitgang die het spel eerlijker maakt. We zullen zien of het invloed gaat hebben op de spelers."
Nadal en Federer altijd favoriet
De Duitser ziet Rafael Nadal natuurlijk wel als een van de grote favorieten dit jaar. "Nadal heeft een geweldig toernooi gehad en is de nummer 1 van de wereld. Daarnaast heeft hij in Canada op hardcourt gewonnen. Hij is gewoon in geweldige vorm. Maar Federer is en blijft Federer. Hij heeft een langere break genomen dan ik had verwacht. Maar met het publiek achter zich en zijn bergen aan ervaring is hij altijd een van de favorieten."
Het rumoerige New York.
Toch is de US Open anders dan de andere toernooien. De overvliegende Boeings en het luide publiek maken het voor de spelers een erg lastig toernooi. "Je moet altijd geconcentreerd blijven en je kunt je makkelijk gaan ergeren aan het geluid. Maar alles eromheen blijft wel deel van het toernooi en je moet het gewoon maar accepteren.", aldus Becker die in 1989 de US Open wist te winnen."
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De US Open is vanaf 27 augustus elke dag live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.