"Na Pliskova en Di Lorenzo de derde leftie op rij, dus daar zal Kiki nu wel aan gewend zijn", zegt haar coach Raemon Sluiter. Vondrousova won op 17-jarige leeftijd als qualifier al haar eerste WTA-toernooi, in het Zwitserse Biel. "Een goede, talentvolle en jonge speelster en we hadden verwacht dat ze al wat hoger zou staan op de wereldranglijst. Maar daarna heeft ze schijnbaar wat moeite met de volgende stap gehad", aldus Sluiter.
Met het bereiken van de 3e ronde op de US Open heeft Vondrousova al het beste Grand Slam-resultaat uit haar carrière behaald. Ze kwam tot dusver nooit verder dan de 2e ronde op één van de vier Majors. De 19-jarige Tsjechische, die heeft net als Bertens een voorkeur op het spelen op gravel, maar denkt dat hardcourt het beste bij haar spel past. Bertens en Vondrousova stonden nooit eerder tegenover elkaar.
US Open
Federer, Serena en Stephens… De 10 mooiste punten van de US Open
10/09/2018 OM 11:00
MARKETA VONDROUSOVA
Huidige WTA-ranking: 103
Hoogste WTA-ranking: 50 (maart 2018)
WTA-titels: 1 (Biel, 2017)
Beste resultaten in Grand Slam-toernooien:
  • Australian Open: 2e ronde
  • Roland Garros: 2e ronde
  • Wimbledon: 1e ronde
  • US Open: 3 ronde (2018)
Favoriete ondergrond: gravel
US Open op Eurosport Player
De US Open is tot en met 9 september live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.