Bertens begon de partij goed en was dan ook de eerste die een break wist te forceren. Toch was de scherpte er even niet toen ze op 5-4 voorsprong de eerste set niet uit wist te serveren, en Vondrousova uiteindelijk nog de set wist te pakken. In de tweede set keek ze vrijwel direct tegen een break achterstand aan, maar Bertens wist haar rug te rechten: Vanaf 0-2 achterstand wist ze de tweede set met 6-2 naar zich toe te trekken, en stond daarbij slechts drie punten af aan Vondrousova, die last had van een bovenbeenblessure.
In de derde set leek dit een vervolg te hebben en wist Bertens uit te lopen naar een 4-2 voorsprong, maar toen haperde de machine: De voorsprong verdween en de set ging naar een beslissende tiebreak, waarin Bertens geen kans had. Een verrassende nederlaag voor Bertens, en Vondrousova mag naar de vierde ronde, waarin ze het opneemt tegen de winnares van Siniakova - Tsurenko.
US Open
Federer, Serena en Stephens… De 10 mooiste punten van de US Open
10/09/2018 OM 11:00
US Open op Eurosport Player
De US Open is tot en met 9 september live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.