US Open, Dag 3: Hoogtepunten S. Williams vs Witthoeft

Venus Williams is immers al 38 jaar, Serena wordt volgende maand 37. De vraag is hoe lang ze het nog volhouden in de top van het internationale tennis. Of hoe lang ze het nog willen.
Sister Act #1 in 1998
US Open
Federer, Serena en Stephens… De 10 mooiste punten van de US Open
10/09/2018 OM 11:00
Twintig jaar geleden, op de Australian Open van 1998, beleefden we de primeur van Sister Act. Venus (17) en Serena (16) troffen elkaar voor het eerst op de proftour. "Wat jullie vandaag hebben gezien", zei de verliezende Serena destijds, "is iets wat jullie in de toekomst in de gaten moeten houden."
Profetische woorden. Bijna twee decennia staan de zussen uit Compton aan de top. Werden beiden nummer één van de wereld, wonnen beide Grand Slamtoernooien en olympisch goud. En nu, anno 2018, tintelt New York van opwinding. Friday Night = Sister Act.
Zelf proberen ze de hype te beteugelen. "We zijn eraan gewend", zegt Serena. "Ik had nooit gedacht dat we beiden nog steeds proftennis spelen. Maar we hadden liever in een latere fase van dit toernooi tegenover elkaar gestaan." En Venus: "Het is wel heel vroeg in het toernooi."
De stand na 29 ontmoetingen
  • Serena vs Venus 17-12 (totaal)
  • Serena vs Venus 10-5 (op Grand Slam-toernooien)
Nadal, Stephens en Del Potro
Maar de dag op het centre court opent met titelverdediger Sloane Stephens die naar verwachting een flinke kluif gaat hebben aan voormalig nummer één van de wereld Victoria Azarenka. De Wit-Russische weet hoe ze moet presteren in New York, want ze stond al tweemaal (2012, 2013) in de finale. Daarna komt Rafael Nadal in actie tegen de sterke Rus Karen Khachanov.
Voor de nachtbrakers is er na Sister Act nog de Latino-ontmoeting tussen Juan Martin Del Potro en oudgediende Fernando Verdasco.
Eurosport 1 spoorboekje
Vanaf 18:00 uur:
  • Sloane Stephens (USA, ) - Victoria Azarenka (WRu
  • Rafael Nadal (Spa, 1) - Karen Khachanov (Rus, 27)
  • Kevin Anderson (ZAf, 5) - Denis Shapovalov (Can, 28)
Niet voor 01:00 uur:
  • Serena Williams (USA, 17) - Venus Williams (USA, 16)
  • Juan Martin Del Potro (Arg, 3) - Fernando Verdasco (Spa, 31)