Nishikori, finalist op de US Open in 2014, verbleef in de Verenigde Staten op het moment dat hij positief werd getest op corona. De huidige nummer 31 van de wereld heeft de zwaar getroffen staat Florida als trainingsbasis, zal ter plekke in quarantaine gaan en later deze week opnieuw getest worden.
‘Ik moet me voor nu terugtrekken uit het toernooi van Cincinnati (gehouden in New York, red.). Ik en mijn team zullen op vrijdag weer getest worden, wanneer ik een nieuwe update zal geven’, liet de dertigjarige speler weten via zijn officiële kanalen. Na de in de Verenigde Staten voorgeschreven zelfisolatie van tien dagen, heeft Nishikori, mits vrij van het virus, vijf dagen voor de aanvang van de US Open om zich naar het toernooi te begeven.
US Open
US Open | De 5 mooiste punten van de finale
14/09/2020 OM 12:32
Eerder raakten grote namen als Novak Djokovic en Grigor Dimitrov besmet, naar aanleiding van hun deelname aan de controversiële Adria Tour in de Balkanlanden. Het duo is inmiddels hersteld en de nummer één van de wereld zal in elk geval acte de présence geven tijdens de US Open.
Bencic
Belinda Bencic zal niet deelnemen in New York. De Zwitserse nummer acht van de wereld verkiest starten op het Europese gravel boven de risicovolle reis naar de Verenigde Staten.
Met de afmelding van de 23-jarige Bencic zijn drie van de vier halve finalisten bij de vrouwen van vorig jaar niet aanwezig bij de komende editie. Ook regerend kampioene Bianca Andreescu en Elina Svitolina hebben immers aangegeven niet deel te nemen. Serena Williams, verliezend finaliste van vorig jaar en zesvoudig kampioene bij het toernooi, is wel van de partij. Slechts de helft van de mondiale top10 (WTA) zal aan de start verschijnen, al is de deelname van nummer twee Simona Halep ook nog onzeker. Kiki Bertens laat het toernooi zeker schieten.
Reisfoto’s
Veel spelers doen ondertussen verslag van hun reis naar de Verenigde Staten, waaronder de finalist van 2019 Daniil Medvedev en nummer drie van de wereld Dominic Thiem.
Anderen zijn reeds gearriveerd in New York, hebben de coronakeuring goed doorstaan en staan al op de baan. Voor een speler van het kaliber Stefanos Tsitsipas wordt Arthur Ashe Stadium ter beschikking gesteld. De Griekse nummer zes van de wereld werkte in de tennistempel een trainingssessie af met de Portugese nummer één Joao Sousa.
De Western & Southern Open, eenmalig vanuit Cincinnati verhuisd naar New York, markeert de herstart van de ATP Tour. De vrouwen, die reeds begin augustus hun WTA Tour hervatten, doen ook mee aan het evenement, dat op 20 augustus aanvangt op het terrein van de US Open. Het Grand Slamtoernooi start op 31 augustus.
US Open
US Open | De 5 mooiste punten van de finale
14/09/2020 OM 12:06
US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 OM 00:32