Murray
Andy Murray afschrijven is geheel voor eigen risico. De voormalig nummer één van de wereld is terug en gaat nergens heen. Dat gezegd hebbende, Murray balanceerde op de afgrond in zijn eerste ronde tegen Yoshihito Nishioka, maar kwam terug van een 2-0 achterstand in sets op Arthur Ashe Stadium om zijn eerste Grand Slamoverwinning te boeken sinds de US Open van 2018: 4-6 4-6 7-6 7-6 6-4. De metalen heup van de voormalig nummer één van de wereld werd flink getest door de linkshandige Japanner, die veel kansen onbenut liet in het 4 uur en 39 minuten durende duel. Hoewel ijsbaden ten tijde van corona zijn uitgebannen, heeft de toernooi-organisatie er één bewaard voor noodgevallen. Voor het herstel van Murray werd dan ook graag een uitzondering gemaakt. Hij speelt in de volgende ronde tegen Felix Auger-Aliassime.

Highlights | Andy Murray - Yoshihito Nishioka

US Open
US Open | De 5 mooiste punten van de finale
14/09/2020 OM 12:32
Williams & Williams
De thriller van Murray werd opgevolgd door de start van de campagne van Serena Williams. De Amerikaanse begon haar zoektocht naar Grand Slamtitel nummer 24 met een partij tegen landgenote Kristie Ahn. De nummer 96 van de wereld kon goed tegenstand bieden aan de voormalig nummer één van de wereld, maar had het niet in zich om de eerste speelster ooit te worden die van Williams weet te winnen in de eerste ronde in New York: 7-5 6-3. De zesvoudig kampioene doet voor de twintigste keer mee aan de US Open en werd nooit geklopt in haar openingspartij. Bovendien markeerde de wedstrijd zege nummer 102 voor Williams op de US Open, een nieuw record.
Ook Venus Williams ging nooit onderuit in haar eerste wedstrijd op de US Open, totdat de zevenvoudig Grand Slamwinnares dit jaar Karolina Muchova tegen het lijf liep. De eerste avondpartij op Arthur Ashe Stadium was er één om naar uit te kijken. De als twintigste gerangschikte Tsjechische was op voorhand een vervelende loting voor de ongeplaatste Williams. De veertigjarige kampioene, tweevoudig winnares in New York (2000, 2001), werd voor het eerst in 22 eerste rondewedstrijden in New York (record) verslagen: 6-3 7-5.
Rentree Clijsters
De comeback van Kim Clijsters op Grand Slamtoneel is beperkt gebleven tot één wedstrijd. De drievoudig kampioene van de US Open deed mee met een wildcard, maar werd na een snelle start in haar partij afgeremd door 21ste reekshoofd Ekaterina Alexandrova: 3-6 7-5 6-1. De Belgische won in 2005, 2009 en 2010 de titel in New York en is er volgend jaar hopelijk weer bij.
Dag 3: Titelkandidaten bezetten Arthur Ashe Stadium
De speelschema’s zien er door de vele afmeldingen anders uit dan normaal gesproken het geval is op een major, maar daar zal niets van te merken zijn bij het inschakelen op Arthur Ashe Stadium op dag 3 van de US Open. Het programma wordt afgetrapt door zesde reekshoofd Petra Kvitova, die na twee titels op Wimbledon al geruime tijd rijp lijkt te zijn voor een major op hardcourt. Na de wedstrijd van de Tsjechische tegen Kateryna Kozlova uit Oekraïne, komt Novak Djokovic op de baan tegen Kyle Edmund. Op papier is de Brit een pittige tegenstander in een tweede ronde, maar of hij de eerste speler gaat worden die van de Serviër wint dit jaar is twijfelachtig.
Het avondprogramma in het grootste tennisstadion ter wereld wordt gevuld door de wedstrijden van ex-kampioene Naomi Osaka tegen Camila Giorgi en titelkandidaat Stefanos Tsitsipas tegen de meer dan twee meter lange Amerikaanse nieuwkomer Maxime Cressy. Osaka en Tsitsipas, die buiten de baan een opvallend duo vormen en graag (digitaal) met elkaar optrekken, zijn als vierde geplaatst dit jaar.
Voor een leuke terugblik, vol feiten en cijfers over de afgeronde eerste ronde op de US Open klik hier. Blijf voor het vervolg van al het live tennis vanuit New York op deze site of schakel naar Eurosport 1 en Eurosport 2. Op naar dag 3!
US Open
US Open | De 5 mooiste punten van de finale
14/09/2020 OM 12:06
US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 OM 00:32