Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik US Open dag 4 | Williams dendert door; Murray naar huis

Josse van Bakel

Geupdate 05/09/2020 om 15:03 GMT+2

Op een paar door regen onderbroken wedstrijden na is de tweede ronde afgerond. Zesvoudig kampioene Serena Williams deed goede zaken op Arthur Ashe Stadium, maar voor Andy Murray viel het doek in een generatiestrijd met Felix Auger-Aliassime.

Serena Williams

Foto: Getty Images

Williams en Murray kwamen achtereenvolgens uit in de avondsessie op Arthur Ashe Stadium. Eerst kwam Williams de baan op tegen Margarita Gasparyan. De Russin werd voor de derde keer in haar loopbaan geklopt door de Amerikaanse, tegen wie ze nu bij drie van de vier Grand Slamtoernooien heeft gespeeld: 6-2 6-4. De volgende tegenstandster van Williams is landgenote Sloane Stephens, waar ze vijf jaar geleden voor het laatst tegen speelde (5-1 Williams). De 23-voudig Grand Slamkampioene kent het gevaar van de voormalig US Openkampioene. ‘Ze speelt zo vloeiend. Het lijkt aslof ze weinig energie gebruikt en dan BAM, vijf winners… Ze heeft hier eerder gewonnen en mij verslagen in het verleden, dus ze weet hoe ze goed moet spelen.’
picture

Highlights | Margarita Gasparyan - Serena Williams

De campagne van Andy Murray werd in de tweede ronde beëindigd door de rijzende ster Felix Auger-Aliassime. De twintigjarige Canadees speelde een vlekkeloze wedstrijd en was de 13 jaar oudere Schot in straight sets de baas: 6-2 6-3 6-4. Auger-Aliassime is het 15de reekshoofd en debuteerde op Arthur Ashe Stadium. Het goede nieuws voor Murray is dat zijn metalen heup hem niet in de steek heeft gelaten en dat hij weliswaar vermoeid, maar niet geblesseerd New York kan verlaten. Auger-Aliassime had niets dan lof over voor de ex-nummer één van de wereld.
Exit Muguruza
Na de nederlaag van eerste reekshoofd Karolina Pliskova een dag eerder, werd de als tiende geplaatste Garbine Muguruza uit het toernooi geslagen in de tweede ronde. De Spaanse verzuimde de eerste set tegen Tsvetana Pironkova uit te serveren, waarna de Bulgaarse op alle fronten de tweevoudig Grand Slamkampioene de baas was: 7-5 6-3. Opmerkelijk genoeg speelde Pironkova voorafgaand aan het toernooi drie jaar lang geen proftennis. Haar laatste evenement was Wimbledon 2017. Sindsdien deed ze een stap terug en werd ze moeder. Nu is de voormalig nummer 31 van de wereld terug en beproeft ze met veel succes haar geluk op de US Open.
Thiem door & Raonic naar huis
Tijdens het toernooi van Cincinnati werd hij van de baan geveegd door Filip Krajinovic, maar Dominic Thiem lijkt op de US Open die afstraffing van zich af te hebben geschud. De Oostenrijker, het tweede reekshoofd, heeft de derde ronde bereikt via een 6-3 6-3 6-2 zege op Sumit Nagal uit India. Thiem, die tevens zijn 27e verjaardag vierde, kan zich opmaken voor een kraker van een derde ronde tegen Marin Cilic, de kampioen van 2014. In tegenstelling tot Thiem, toonde Milos Raonic een uitstekende vorm bij het evenement van Cincinnati en haalde het servicekanon de finale. Er werd dan ook veel verwacht van de Canadees op de US Open. Maar in de tweede ronde stuitte hij op landgenoot Vasek Pospisil, die een set achterstand kon omdraaien in een zege in vier sets: 6-7 6-3 7-6 6-3. Pospisil staat voor het eerst in zijn loopbaan in de derde ronde in New York.
picture

Highlights | Sumit Nagal - Dominic Thiem

De bal van het toernooi (tot dusver) werd geslagen door de Italiaan Matteo Berrettini, de halve finalist van vorig jaar…
Dag 5: Osaka & Djokovic op weg naar laatste 16
Terwijl Naomi Osaka als ex-kampioene het bal opent op Arthur Ashe Stadium tegen de Oekraïense Marta Kostyuk, is de tweede middagpartij in het grootste tennisstadion ter wereld een minder voor de hand liggend affiche. Althans, in het jaar 2020. Denis Shapovalov neemt het op tegen Taylor Fritz in een duel der toppers van de toekomst. De Canadees is het 12de reekshoofd. De Amerikaan is als 19de gerangschikt. Novak Djokovic en Petra Kvitova verzorgen het avondentertainment op Arthur Ashe Stadium. Inzet op dag vijf is een ticket voor de laatste 16.
Voor een leuke terugblik, vol feiten en cijfers over de (bijna) afgeronde tweede ronde op de US Open klik
. Blijf voor het vervolg van al het live tennis vanuit New York op deze site of schakel naar Eurosport 1 en Eurosport 2!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie