Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik US Open dag 8 | Set kwartfinalisten compleet

David Avakian

Geupdate 08/09/2020 om 12:09 GMT+2

Op Labor Day in de Verenigde Staten werden de laatste vierde rondewedstrijden afgewerkt op de US Open. Alle kwartfinalisten zijn bekend en de eindfase van het bijzondere toernooi belooft vuurwerk te gaan opleveren met tweede reekshoofd Dominic Thiem en een groep jonge toppers bij de mannen, en grote kampioenen en supermoeders bij de vrouwen.

Dominic Thiem

Foto: Getty Images

Het wegvallen van Novak Djokovic heeft de deuren geopend voor een nieuwe kampioen bij de mannen. Voor het eerst zal er een speler geboren in de jaren negentig een Grand Slamtoernooi gaan winnen. De grote vraag is echter wie er zal opstaan. Dominic Thiem en Daniil Medvedev zijn op basis van ranking en ervaring de nieuwe grote favorieten en dat liet het duo blijken in de vierde ronde, met meer dan overtuigende overwinningen op jonge tegenstrevers.
picture

Highlights | Felix Auger-Aliassime - Dominic Thiem

Van het duel tussen Thiem en Felix Auger-Aliassime werd veel verwacht, maar de Oostenrijker bleek een maatje te groot voor de jonge Canadees, die voor het eerst bij de laatste 16 op een major stond: 7-6 6-1 6-1. De 27-jarige Thiem is als tweede geplaatst en heeft met drie Grand Slamfinales de meeste ervaring op zak op dit niveau. Bovendien wordt hij normaal gesproken in alle gevallen op Grand Slams gestopt door Djokovic of Rafael Nadal, maar de twee levende legendes zijn geen factor (meer) dit toernooi. Medvedev stond vorig jaar in de eindstrijd op de US Open en is dit jaar opnieuw aan een indrukwekkende campagne bezig in New York. Frances Tiafoe werd hardhandig van de baan geveegd door de Moskoviet: 6-4 6-1 6-0. Ook landgenoot Andrey Rublev is doorgedrongen tot de laatste acht, met een sterke zege op Matteo Berrettini, de als zesde geplaatste Italiaan en halve finalist van 2019: 4-6 6-3 6-3 6-3. Medvedev en Rublev gaan tegen elkaar spelen met een halve finaleticket als inzet.
picture

Highlights | Frances Tiafoe - Daniil Medvedev

Voor Thiem wacht een ontmoeting met Alex de Minaur, nadat de jonge Australiër in drie sets afrekende met Vasek Pospisil: 7-6 6-3 6-2. In de tiebreak van de eerste set kwam de razendsnelle speler terug van een 6-2 achterstand om de partij verder te domineren.
picture

Highlights | Vasek Pospisil - Alex de Minaur

Moederdag
Het hele toernooi is al een advertentie voor tennismoeders, maar met name de achtste dag van het evenement was er één om bij stil te staan. Drie moeders hebben de kwartfinale behaald, een primeur in de tenniswereld. Serena Williams werkte een break achterstand in de derde set weg om uiteindelijk met 6-3 6-7 6-3 te winnen van Maria Sakkari en revanche te nemen voor haar verlies tegen de Griekse een paar weken geleden bij het toernooi van Cincinnati.
picture

Highlights | Maria Sakkari - Serena Williams

Ook Victoria Azarenka, voormalig nummer één van de wereld en tweevoudig Grand Slamkampioene, werd aan het werk gezet in de vierde ronde. De als twintigste geplaatste Karolina Muchova won de eerste set, maar de Tsjechische kon niet voorkomen dat De Wit-Russin aan het langste eind trok: 5-7 6-1 6-4. Tsvetana Pironkova maakte het trio tennismoeders compleet in de kwartfinale op de US Open. De Bulgaarse speelt in New York voor het eerst in drie (!) jaar tijd een toernooi en heeft nu via een 6-4 6-7 6-3 overwinning op Alizé Cornet een plek bemachtigd bij de laatste acht.
picture

Highlights | Victoria Azarenka - Karolina Muchova

Voor Australian Openkampioene Sofia Kenin viel het doek door toedoen van Elise Mertens, die voor het tweede jaar op rij de kwartfinale haalt. De Belgische was met 6-3 6-3 duidelijk een maatje te groot voor het tweede reekshoofd en gaat het opnemen tegen Azarenka. Pironkova staat tegenover Williams in de volgende ronde.
picture

Highlights | Alizé Cornet - Tsvetana Pironkova

Dag 9: Alles op Ashe
De eerste kwartfinales gaan op dag negen gespeeld worden. Alle partijen worden afgewerkt op Arthur Ashe Stadium. Thuisspeelster Jennifer Brady, als 28ste geplaatst, trapt het programma af tegen Yulia Putintseva, gevolgd door het boeiende gevecht tussen top10-speler Alexander Zverev en zijn Kroatische leeftijdgenoot Borna Coric. De avondsessie start met de wedstrijd van ex-kampioene Naomi Osaka tegen Shelby Rogers. De dag wordt afgemaakt door Pablo Carreno Busta, die profiteerde van de diskwalificatie van Djokovic, tegen de Canadees Denis Shapovalov.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie