Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Mats Wilander over afscheid ‘menselijke’ Williams - “Serena misschien wel beste aller tijden"

Menno Waebeke

Gepubliceerd 12/08/2022 om 12:05 GMT+2

Alles wijst erop dat Serena Williams op de US Open haar laatste toernooi gaat spelen, nadat ze haar afscheid van de tennissport aankondigde. Eurosport-expert Mats Wilander heeft niets meer dan bewondering voor de 23-voudig Grand Slam-winnaar.

Serena Williams is bezig aan haar laatste weken op de Tour

Foto: Getty Images

“Serena heeft ontzettend veel voor onze sport betekend. Niet alleen voor het vrouwentennis, maar ook voor de mannen. Ze is boven het tennis uitgestegen en bracht de sport in huiskamers van mensen die normaal nooit naar tennis zouden kijken”, vertelt Wilander aan Eurosport.
“Voor mij is Williams niet alleen de beste vrouwelijke tennisster, maar misschien wel gewoon de beste tennisspeler aller tijden.”

Menselijke kant

Wilander benadrukt dat ook de menselijke kant van Williams de harten van het publiek heeft veroverd. “Ik herinner mij haar teleurstelling bij het mislopen van haar fel begeerde 24e Grand Slam. Ik moet ook denken aan de halve finale van de US Open in 2015 tegen Roberta Vinci. Ze verloor en zag haar kans op een 'Calendar Slam' verdwijnen.”
“Serena heeft laten zien dat ze een van de grootste atleten aller tijden is, maar ze heeft ook getoond dat ze menselijk is. Dat heeft ervoor gezorgd dat bewondering voor Williams oneindig is geworden.”
picture

Tennis | Before they were superstars - op bezoek bij jonge Williams-zusjes Serena en Venus

Moederschap

Williams neemt afscheid van de tennissport, maar volgens Wilander komen er nog heel veel mooie dingen aan. “Ze gaat andere dingen doen, zoals de focus leggen op het moederschap en haar huwelijk.”
Eerder sprak Eurosport-presentatrice Barbara Schett zich uit over het lastige dilemma voor vrouwelijke tennissters wanneer zij aan een toekomst met een gezin denken. “Het is een stuk makkelijk voor een man om op de Tour te spelen. Je wordt als vrouw op een gegeven moment bijna gedwongen om te stoppen.”
picture

US Open | Dit zijn de tien mooiste punten van Williams op de US Open

Laatste kunstje

Voor Wilander lijkt het bijna een zekerheid dat Williams de US Open gebruikt als afscheidstoernooi. “Als dat echt gebeurt, ben ik een van de verdrietigste mensen op aarde. Maar ik ben ook trots en vereerd dat wij bij Eurosport zo vaak verslag van haar hebben mogen doen. Dus bedankt Serena, voor alles wat je hebt gedaan voor onze sport. ”
Serena Williams heeft nog een kans om het Grand Slam-record van Margareth Court te evenaren. Om op 24 titels te komen, moet de veertigjarige Amerikaanse de eindoverwinning op de US Open pakken. Het toernooi in New York gaat op 29 augustus van start.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie