“Serena heeft ontzettend veel voor onze sport betekend. Niet alleen voor het vrouwentennis, maar ook voor de mannen. Ze is boven het tennis uitgestegen en bracht de sport in huiskamers van mensen die normaal nooit naar tennis zouden kijken”, vertelt Wilander aan Eurosport.
“Voor mij is Williams niet alleen de beste vrouwelijke tennisster, maar misschien wel gewoon de beste tennisspeler aller tijden.”

Menselijke kant

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56
Wilander benadrukt dat ook de menselijke kant van Williams de harten van het publiek heeft veroverd. “Ik herinner mij haar teleurstelling bij het mislopen van haar fel begeerde 24e Grand Slam. Ik moet ook denken aan de halve finale van de US Open in 2015 tegen Roberta Vinci. Ze verloor en zag haar kans op een 'Calendar Slam' verdwijnen.”
“Serena heeft laten zien dat ze een van de grootste atleten aller tijden is, maar ze heeft ook getoond dat ze menselijk is. Dat heeft ervoor gezorgd dat bewondering voor Williams oneindig is geworden.”

Tennis | Before they were superstars - op bezoek bij jonge Williams-zusjes Serena en Venus

Moederschap

Williams neemt afscheid van de tennissport, maar volgens Wilander komen er nog heel veel mooie dingen aan. “Ze gaat andere dingen doen, zoals de focus leggen op het moederschap en haar huwelijk.”
Eerder sprak Eurosport-presentatrice Barbara Schett zich uit over het lastige dilemma voor vrouwelijke tennissters wanneer zij aan een toekomst met een gezin denken. “Het is een stuk makkelijk voor een man om op de Tour te spelen. Je wordt als vrouw op een gegeven moment bijna gedwongen om te stoppen.”

US Open | Dit zijn de tien mooiste punten van Williams op de US Open

Laatste kunstje

Voor Wilander lijkt het bijna een zekerheid dat Williams de US Open gebruikt als afscheidstoernooi. “Als dat echt gebeurt, ben ik een van de verdrietigste mensen op aarde. Maar ik ben ook trots en vereerd dat wij bij Eurosport zo vaak verslag van haar hebben mogen doen. Dus bedankt Serena, voor alles wat je hebt gedaan voor onze sport. ”
Serena Williams heeft nog een kans om het Grand Slam-record van Margareth Court te evenaren. Om op 24 titels te komen, moet de veertigjarige Amerikaanse de eindoverwinning op de US Open pakken. Het toernooi in New York gaat op 29 augustus van start.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41