Twee weken terug moest Nadal tijdens Wimbledon voor zijn halvefinalewedstrijd tegen Nick Kyrgios helaas geblesseerd de handdoek in de ring gooien vanwege een buikspierblessure.
De inmiddels 22-voudig Grand Slam-winnaar won eerder dit jaar al met blessures de Australian Open en Roland Garros, maar na zijn slepende vijfsetter in Londen tegen de Amerikaan Taylor Fritz was zijn lichaam nu daadwerkelijk op.
Door de opgave van Nadal kreeg Djokovic de kans om het gat van twee titels te verkleinen naar één, en de Servier slaagde in die poging door Kyrgios in de finale na vier sets te verslaan.
US Open
Tennis | Nadal moet toernooi van Montreal overslaan door pijntje
05/08/2022 OM 15:24

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic zijn zevende kroon verovert

Back to work

Maar foto's op het instagramkanaal van de Rafa Nadal Academy laten zien dat de Spaanse gravelkoning op dit moment hard aan de bak is om zich voor te bereiden op Flushing Meadows, dat eind augustus van start gaat/
"Back to Work!" staat er bij de post op social media. Mocht Nadal zijn kunststukje van 2019 herhalen - hij won toen in de finale na een prachtige vijfsetter van Daniil Medvedev - dan komt het aantal titels van de Spanjaard op 23 te staan. Bovendien vergroot hij daarmee de voorsprong op rivaal Djokovic.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
Tennis | “Dit is waanzin” - Isner neemt het op voor ongevaccineerde Djokovic
05/08/2022 OM 08:26
US Open
US Open | "Erg slecht aan toe geweest" - Voorbereiding Griekspoor in de war door corona
05/08/2022 OM 08:24