Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Nadal moet toernooi van Montreal overslaan door pijntje

Wian Slendebroek

Geupdate 05/08/2022 om 17:28 GMT+2

Rafael Nadal komt volgende week niet in actie op het ATP-toernooi van Montreal. De Spanjaard zegt in een tweet last te hebben van een ‘klein ongemak’ waardoor het toernooi aan zich voorbij moet laten gaan.

Rafael Nadal op Wimbledon

Foto: Getty Images

Nadal zou in Montreal zijn eerste wedstrijd tennissen sinds hij zonder te spelen opgaf tegen Nick Kyrgios in de halve finale. Het toernooi zou voor hem een voorbereiding zijn op de US Open die 29 augustus van start gaat.
Nadal legt in zijn tweets uit dat hij na zijn vakantie begonnen is met trainen en dat alles goed voelde. Twee dagen geleden kreeg hij tijdens het serveren een klein pijntje dat er vandaag nog steeds is.
Hij reist daardoor niet af naar Canada, maar blijft in Spanje trainen. “Ik heb geen andere keuze dan voorzichtig te zijn en aan mijn gezondheid te denken”, zegt de Spanjaard.
Eerder moest ook Novak Djokovic afhaken voor het toernooi in Montreal. De Serviër had zich aangemeld in de hoop dat de inreisregels van Canada versoepeld zouden worden. Nu dat niet is gebeurd heeft ook hij geen andere keuze om thuis te blijven.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie