Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Alcaraz bovenaan, Djokovic & Zverev vallen terug in top-10

Maurits ten Kate

Geupdate 12/09/2022 om 13:38 GMT+2

De overwinning van Carlos Alcaraz, de finaleplek van Casper Ruud en de afwezigheid van Alexander Zverev heeft de top-10 bij de mannen flink op zijn kop gezet. De jonge Spanjaard gaat na zijn triomf in de 'Big Apple' aan kop van de wereldranglijst en hij wordt op de huid gezeten door de man die hij gisteren in de finale versloeg.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Door de uitschakeling van Daniil Medvedev door Nick Kyrgios in de vierde ronde wisten we al zeker dat er een nieuwe nummer één van de wereld gekroond zou worden aan het einde van het toernooi.
Na het vertrek van de verdedigend kampioen Medvedev, die zelf drie plaatsen keldert naar plek vier, waren Rafael Nadal, Carlos Alcaraz en Casper Ruud nog in de running voor de top-spot op de wereldranglijst.
En ondanks dat Nadal, net zoals de Rus, in de vierde ronde werd uitgeschakeld door Frances Tiafoe, was hij Medvedev op punten toen al voorbij. Echter, doordat Alcaraz en Ruud de finale haalden, viel die droom in duigen voor de 22-voudig Grand Slam-winnaar.
picture

US Open | Tiafoe zorgt voor daverende verrassing en schakelt topfavoriet Nadal uit

Door elkaar geschud

Door de zege van Alcaraz en de finaleplek Ruud is de top-10 lekker door elkaar geschud. Zoals gezegd stijgt het Spaanse wonderkind als jongste speler ooit naar de nummer 1-positie en neemt de Noor de tweede plek over van Alexander Zverev.
Over Zverev gesproken. De Duitser moest het toernooi laten schieten omdat hij nog niet volledig hersteld was van zijn enkelblessure die hij opliep op Roland Garros. Zverev verliest daardoor 720 punten die hij vorig jaar verzamelde door zijn halvefinaleplek en zakt naar plek vijf.
Nog een top 10-speler, die om totaal andere redenen niet meedeed, is Novak Djokovic. De Serviër, die niet welkom was in de VS vanwege zijn vaccinatiestatus, raakt maar liefst 1440 punten kwijt en zakt naar plek zeven, en komt daarmee nog net voor de Brit Cameron Norrie.
PlaatsSpelerAantal punten
1Carlos Alcaraz6740
2Casper Ruud5850
3Rafael Nadal5810
4Daniil Medvedev5065
5Alexander Zverev5040
6Stefanos Tsitsipas4810
7Novak Djokovic3570
8Cameron Norrie3550
9Andrey Rublev3390
10Hubert Hurkacz3355
picture

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie