Het is een klein wonder dat de partij tussen Alcaraz en Cilic ‘slechts’ vier uur duurde, want van de vijf sets eindigde er niet eentje in een tiebreak. Het had dus nog veel later kunnen worden. De negentienjarige Spaanse troonopvolger zit er vast niet mee, want hij behoort opnieuw tot de laatste acht.
Er was eerder op de dag sensatie met de uitschakeling van Rafael Nadal, die het niet kon bolwerken tegen Frances Tiafoe, maar met Alcaraz beschikt Spanje nog altijd over een grote troef. Alcaraz is, net als Casper Ruud, nog altijd in de running om na dit toernooi de nieuwe nummer één van de wereld te worden.

US Open | Samenvatting van vier uur durende strijd tussen Alcaraz en Cilic

Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54

Sinner

Om die status te bereiken, moet Alcaraz misschien wel wat beter spelen dan hij deed tijdens zijn partij in de vierde ronde. Alcaraz en Cilic (33) – de laatst overgebleven speler met een Grand Slam op zijn naam – haalden soms het beste in elkaar naar boven, maar het constant laten zien van een hoog niveau bleek toch een pittige uitdaging.
De Kroaat wist er in het Arthur Ashe Stadium een vijfde set uit te slepen, maar kon niet voorkomen dat zijn opponent daarin vroeg op voorsprong kwam. Die marge bleek beslissend. Na 6-4 3-6 6-4 4-6 6-3 mocht Alcaraz zich opnieuw kwartfinalist noemen.
Alcaraz stuit nu op Jannik Sinner, die op zijn beurt in vijf sets Ilya Ivashka versloeg. Sinner wist Alcaraz op Wimbledon recent nog de voet dwars te zetten en won ook tijdens de Kroatië Open, wat maar onderstreept dat er een prachtig affiche aanstaande is tijdens de kwartfinale.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie
11/09/2022 OM 23:43
US Open
US Open | Alcaraz in epische en historische vijfsetter te sterk voor Sinner
08/09/2022 OM 06:55