"Dit was een van mijn slechtste starts ooit", zuchtte Nadal na de partij. "Anderhalf uur was het niks. Ik ging vanaf het begin voor de shots, maar het lukte gewoon niet."
De Spanjaard probeerde positief te blijven. "Dat is het beste wat je in zo'n geval kunt doen. Frustraties gaan je niet helpen. Je moet de situatie accepteren. Ik weet ook dat ik een moeilijke aanloop heb gehad. Dan kan dit gebeuren. Alleen ik hoop dat het mij niet te vaak overkomt."

US Open | Nadal rekent na ‘slechtste start ooit’ in tweede ronde alsnog af met Fognini

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Foutjes van Fognini

Volgens Nadal hielp ook Fognini hem terug in de partij. "De wedstrijd is lang. De kansen kunnen altijd nog keren. Fabio maakte wat foutjes waardoor ik de set toch kon pakken. Vanaf dat moment kwam ik steeds beter in mijn spel."
Nadal raakte zichzelf in de partij met zijn racket op zijn neus. "Dat was pijnlijk. Maar het is mij ook wel eens gebeurd met een golflcub. Het lijkt nu gelukkig goed te gaan."

US Open | Curieus moment! Racket Nadal kaatst via de grond hard tegen zijn eigen neus

Derde ronde

In de derde ronde treft Nadal Richard Gasquet. "We hebben een lange historie samen. Maar dat telt nu niet meer. Het is een mooie uitdaging en een kans om de vierde ronde te halen. Ik moet dan wel beter spelen dan vandaag."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41