In de eerste twee sets lieten Alcaraz en Baez geweldig tennis zien. Het verdedigende spel van de oudere, maar minder ervaren Argentijn zette Alcaraz onder druk om risico’s te nemen. Pas op 6-5 wist de negentienjarige voor het eerst de service van Baez (ATP-37) te breken.

US Open | Baez brengt Alcaraz in de problemen met geweldige lob

In de tweede set kwam Alcaraz wel in de problemen hij verloor twee keer zijn service, maar won ook twee keer een game op de opslag van zijn tegenstander. Opnieuw sloeg hij in de laatste game van de set toe om op 2-0 voor te komen.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

US Open | Alcaraz en Baez vermaken publiek met geweldige rally

Op 1-0 in de derde set was het over en uit voor Baez. Aan het net kreeg hij last van een blessure aan zijn linkerbeen. Hij kon zich nauwelijks verplaatsen over de baan. Er zat voor hem niets anders op dan opgeven.
De als derde geplaatste Alcaraz kan dit toernooi de nummer één positie van Daniil Medvedev overnemen. Als hij het toernooi wint en Rafa Nadal de finale niet haalt, is hij de nieuwe leider.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41