Preview Nederlanders - Van de Zandschulp vindt vorm, Van Rijthoven is weer fit
Mis bij laatste Grand Slam geen punt van Nadal, Medvedev en Nederlanders via discovery+
Brouwer speelde in zijn carrière slechts een kwalificatietoernooi voor een Grand Slam. Vorig jaar op Wimbledon werd hij in eerste ronde uitgeschakeld. Jarenlang stond hij te laag op de wereldranglijst om aanspraak te maken op een plek in het kwalificatietoernooi.
Daar kwam verandering in toen hij dit jaar als qualifier de kwartfinale bereikte op het ATP-toernooi van Houston. Dat zijn doorbraak op het ATP-circuit en zijn eerste Grand Slam allebei in de Verenigde Staten plaatsvonden is geen toeval. Brouwer (ATP-196) is geboren in het land in de staat Texas.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Vier Nederlandse mannen

Met zijn kwalificatie voegt Brouwer zich bij Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven die rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi. Ook Arantxa Rus doet mee aan het vrouwentoernooi.
De laatste keer dat er vier Nederlandse mannen aan de US Open meededen was in 2003. Toen deden Martin Verkerk, Raemon Sluiter, John van Lottum en Sjeng Schalken mee aan het toernooi. Laatstgenoemde bereikte dat jaar zelfs de kwartfinale.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41