Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Brouwer bereikt hoofdtoernooi US Open, kwalificeert zich voor het eerst voor Grand Slam

Wian Slendebroek

Geupdate 27/08/2022 om 20:53 GMT+2

Gijs Brouwer heeft de kwalificaties van de US Open overleefd. De 26-jarige tennisser versloeg in de laatste kwalificatieronde de Brit Paul Jubb in drie sets: 7-6(3) 3-6 6-2. Brouwer bereikte nog nooit het hoofdtoernooi van een Grand Slamtoernooi. Jesper de Jong en Lesley Pattinama-Kerkhove liepen kwalificatie mis.

Gijs Brouwer in actie op het ATP-toernooi van Houston in 2022

Foto: Getty Images

Brouwer speelde in zijn carrière slechts een kwalificatietoernooi voor een Grand Slam. Vorig jaar op Wimbledon werd hij in eerste ronde uitgeschakeld. Jarenlang stond hij te laag op de wereldranglijst om aanspraak te maken op een plek in het kwalificatietoernooi.
Daar kwam verandering in toen hij dit jaar als qualifier de kwartfinale bereikte op het ATP-toernooi van Houston. Dat zijn doorbraak op het ATP-circuit en zijn eerste Grand Slam allebei in de Verenigde Staten plaatsvonden is geen toeval. Brouwer (ATP-196) is geboren in het land in de staat Texas.

Vier Nederlandse mannen

Met zijn kwalificatie voegt Brouwer zich bij Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven die rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi. Ook Arantxa Rus doet mee aan het vrouwentoernooi.
De laatste keer dat er vier Nederlandse mannen aan de US Open meededen was in 2003. Toen deden Martin Verkerk, Raemon Sluiter, John van Lottum en Sjeng Schalken mee aan het toernooi. Laatstgenoemde bereikte dat jaar zelfs de kwartfinale.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie