De Groot en van Koot waren op zowel de Australian Open en Roland Garros de beste. Dit jaar op Wimbledon was Yui Kamiji, de tegenstander van vandaag te sterk. Toen speelde ze met de Amerikaanse Dana Mathewson. Vandaag kwam ze met de Zuid-Afrikaanse Montjane de baan op.
Nadat het Nederlandse duo de eerste set redelijk eenvoudig had gewonnen, leek het een snelle wedstrijd te worden. Een game van meer dan twintig minuten zorgde ervoor dat de wedstrijd langer duurde. Negen keer was de stand 40 gelijk in deze game.
Na deze lange game duwden de Nederlandses door. Ze lieten geen game meer over voor het Japans/Zuid-Afrikaanse duo en wonnen in twee sets: 6-2 6-2.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Enkelspel

Diede ‘The Great’ de Groot komt morgen nog in actie in het enkelspel. De speelster die het vorig jaar voor elkaar kreeg om een Golden Slam te volbrengen, speelt morgen tegen Yui Kamiji, die ze vandaag ook tegenkwam.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41