"Door antwoord te geven op deze vraag, riskeer ik van alle kanten aangevallen te worden", sprak Berrettini. "Maar er zijn regels. En het zou raar zijn als die voor iemand niet gelden, omdat hij beroemd is. De regels gelden dus ook voor Novak Djokovic."
"Maar het is natuurlijk jammer dat hij niet speelt. En dat geldt voor mij net als voor iedereen. Het was een beter toernooi geweest wanneer hij er wel was geweest."

McEnroe

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56
Berrettini heeft daarmee een totaal andere mening dan John McEnroe. De Eurosport-expert gaf eerder aan niets te begrijpen van de beslissing. "Het is een grote grap. Ik zou zelf het vaccin gewoon nemen en gaan spelen, maar hij gelooft ergens in en daar moet je respect voor hebben."
"We zijn inmiddels 2,5 jaar in deze pandemie, het idee dat hij hier nog steeds niet naartoe kan reizen om te spelen is onbegrijpelijk voor mij."
Bij de start van het toernooi sprak de voormalig speler ongeveer dezelfde woorden. "Hij speelde hier vorig jaar ook ongevaccineerd. Leg mij dan eens uit waarom hij hier nu niet ongevaccineerd mag spelen?"

US Open | “Djokovic was vorig jaar toch ook niet gevaccineerd?” - McEnroe blijft vol onbegrip

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41