Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Debutant Brouwer ondanks sterke start in vier sets uitgeschakeld

Wian Slendebroek

Geupdate 01/09/2022 om 23:25 GMT+2

Er zitten geen Nederlanders meer in het enkelspeltoernooi op de US Open. Gijs Brouwer slaagde er niet in de derde ronde te bereiken. De in Amerika geboren Nederlander begon sterk aan de wedstrijd, maar zag langzamerhand de wedstrijd steeds meer uit zijn handen glippen. Tegen de als 26e geplaatste Lorenzo Musetti verloor hij in vier sets: 7-6(1) 3-6 4-6 2-6.

US Open | Debutant Brouwer ondanks sterke start in vier sets uitgeschakeld

Van het verschil op de wereldranglijst tussen beide spelers was aan het begin van de wedstrijd niets te zien. Gijs Brouwer, 181e, stond net als in zijn eerste ronde tegen Adrian Mannarino onbevangen en vol bravoure te tennissen.
Met zijn volleys aan het net en zijn linkshandige forehand maakte hij het de Italiaan lastig. In de tiebreak was hij dominant en won zo de eerste set.

Sterkere Musetti

Na de verloren eerste set begon de Italiaan beter te spelen. De 20-jarige Musetti probeerde de punten korter te laten duren en maakte minder fouten. Een break in de eerste servicegame van Brouwer zorgde ervoor dat hij de hele set tegen een achterstand aankeek. Die kon hij niet meer wegwerken.
De trend van de tweede set, zette zich in de derde en vierde sets door. Brouwer kreeg steeds minder grip op de website. Kansen kreeg hij wel: in de derde set kreeg hij in een game vier kansen op een break, maar verzilverde er geen. Twee games later sloeg de Italiaan wel toe op de opslag van de Nederlander.
In de vierde set leek het verzet van Brouwer gebroken. Voor de tweede keer in zijn leven speelde hij een wedstrijd die langer duurde dan drie sets. Het was te zien dat de jongere, maar meer ervaren Italiaan daar beter mee om kon gaan. Twee breaks waren hem te veel.

Opgeheven hoofd

Brouwer kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. De Nederlander stijgt door zijn prestaties op de wereldranglijst bijna dertig plekken naar een plek rond plek 150.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie