Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Gijs Brouwer zet debuut op Grand Slam om in klinkende overwinning

Kevin van Nunen

Geupdate 31/08/2022 om 12:05 GMT+2

Gijs Brouwer heeft een Grand Slam-debuut beleefd om te koesteren. Het lukte de vierde Nederlander op de US Open om direct de tweede ronde te halen. Brouwer won in drie sets van Adrian Mannarino, die vorige week nog het ATP-toernooi van Winston Salem op zijn naam schreef. 6-3 6-4 6-4 zijn de klinkende cijfers waarmee hij zich tot winnaar kroonde.

US Open | Gijs Brouwer zet debuut op Grand Slam om in klinkende overwinning

Terwijl Van de Zandschulp zich opmaakte voor een ontmoeting met Mannarino, de nummer 45 van de ATP-ranglijst, in de halve finale van het toernooi in Winston Salem, was Brouwer druk met het afwerken van de kwalificatie voor de laatste Grand Slam van 2022.
Met succes. Hij verschafte zichzelf voor het eerst toegang tot het hoofdtoernooi en staat nu, net als Van de Zandschulp, in New York in de tweede ronde. Brouwer was begin april nog slechts de mondiale nummer 361, steeg ondertussen naar plek 181 en kan met een plek in de tweede ronde opnieuw punten bijschrijven.

Mannarino

Een plek in de tweede ronde werd niet direct verwacht, al had de loting als qualifier ook een stuk slechter kunnen uitpakken. Maar hij deed het volledig op eigen kracht door de Fransman regelmatig in rally’s op het verkeerde been te zetten en punt na punt binnen te halen. Mannarino werd er gek van en smeet diverse keren zijn racket weg.
De eerste echte tegenslag deed zich voor in de derde set, toen Brouwer een break voorsprong inleverde en weer van voor af aan moest beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Opnieuw brak hij door de service van Mannarino, waarna hij het op eigen service overtuigend afmaakte.

Drie Nederlanders door

Met Brouwer, Van de Zandschulp en Tim van Rijthoven staan er drie Nederlanders in de tweede ronde van de US Open. De net van een coronabesmetting herstelde Tallon Griekspoor redde het helaas niet. Ook niet onbelangrjk voor Van de Zandschulp, Van Rijthoven en Brouwer is dat ze al zijn verzekerd van 121.000 dollar aan prijzengeld.
Brouwer speelt in de tweede ronde tegen David Goffin of Lorenzo Musetti.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via .
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie