In de aanloop naar het toernooi in New York verloor de negentienjarige Spanjaard in de derde ronde van het ATP-toernooi van Cincinnati van Cameron Norrie. In Montreal werd Alcaraz zelfs in de eerste ronde al uitgeschakeld door Tommy Paul.
Geen reden tot paniek volgens Schett. “We moeten hem misschien ook even wat rust geven. Hij heeft een fenomenaal seizoen gedraaid en heeft nog steeds maar negen wedstrijden verloren. Hij is zo jong, kan nog zoveel leren en ontwikkelt zich continu.”

Wimbledon | Dankzij dit geweldige punt draait Alcaraz moeizame partij om in zijn voordeel

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Sterk in vijfsetters

Volgens de oud-tennisster staat Alcaraz er op de US Open straks weer gewoon. “Hij heeft een grote kans om ver te komen. Zeker in een wedstrijd van vijf sets wordt het heel lastig om tegen hem te spelen, want hij heeft heel veel energie.”
“Je kan hem niet afschrijven, omdat hij in zijn voorbereiding een paar keer heeft verloren. Hij is fysiek sterker geworden en hij is zo’n speler die je niet wilt treffen in het begin van het toernooi. Alcaraz is in staat om van iedereen te winnen”, besluit Schett.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, de US Open en de Laver Cup ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41