Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | “Ik weet niet wanneer ik terugkeer op de baan” – Rafael Nadal hint op rust na verlies tegen Frances Tiafoe

Menno Waebeke

Geupdate 06/09/2022 om 12:20 GMT+2

Voor Rafael Nadal zit de US Open er na de vierde ronde al op. De Spanjaard verloor zijn partij in vier sets van de Amerikaan Frances Tiafoe. Na afloop hint Nadal op een tijdelijke pauze van het tennis. “Moet even dingen op een rijtje krijgen.”

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Een belangrijke reden voor die eventuele break is het aanstaande vaderschap van Nadal. Hij verwacht samen met zijn vrouw Mery Perello binnenkort een eerste kind.
De voorbereiding van Nadal werd flink verstoord doordat zijn vrouw vlak voor de US Open tijdelijk opgenomen werd in het ziekenhuis vanwege complicaties met de zwangerschap.
Nadal lijkt zich na zijn uitschakeling om die reden even niet op het tennis te willen focussen. “Ik weet niet wanneer ik terug op de baan kom. Als ik mentaal weer klaar ben voor de competitie, dan sta ik weer op de baan.”

Kritisch blijven

De 22-voudig Grand Slam-winnaar toont zich zelfkritisch na zijn uitschakeling in New York. “Het was zeker niet de ideale voorbereiding, maar aan de andere kant ging het de goede kant op.”
“Ik moet geen excuses zoeken en kritisch op mezelf blijven. Dat is de enige manier om beter te worden. Ik heb goed getraind voor de US Open, maar toen het toernooi begon, ging mijn niveau omlaag. Er zijn een hoop dingen gebeurd de laatste maand, maar dat maakt niet meer uit.”

Niet meer snel en jong

De 36-jarige Nadal geeft na zijn verliespartij de complimenten aan Tiafoe. “Het verschil was duidelijk, ik speelde een slechte wedstrijd en hij een hele goede. Ik was niet snel genoeg in mijn bewegingen en kon hem niet terug dringen.”
“Bij tennis is positionering cruciaal. Als dat niet lukt dan moet je snel en jong zijn en dat ben ik niet meer, dus mijn passing moet beter zijn. Hij speelde met de juiste overtuiging, dus ik kan hem alleen maar feliciteren.”
picture

US Open | Bekijk in samenvatting hoe Nadal geen antwoord heeft op slagen Tiafoe

Tweede kwartfinale Tiafoe

Frances Tiafoe neemt het in de kwartfinale op tegen Andrey Rublev. De Rus versloeg in zijn vierde ronde Cameron Norrie in drie sets.
Het is de tweede keer in zijn carriere dat de jonge Amerikaan de kwartfinale op een Grand Slam bereikt. Opvallend genoeg werd Tiafoe tijdens de Australian Open van 2019 in die kwartfinale uitgeschakeld door Rafael Nadal.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie