Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Kyrgios juicht te vroeg ondanks geslaagde lob in dubbelspel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 06/09/2022 om 11:03 GMT+2

Nick Kyrgios heeft iets te vroeg gejuicht tijdens de match tiebreak in de derde ronde van het dubbelspel op de US Open. De Australiër dacht aan de zijde van Thanasi Kokkinakis op weg te zijn naar winst toen hij met een mooie lob de stand in de match tiebreak naar 6-8 tilde, maar de volgende vier punten gingen naar Glasspool/Heliovaara en toen konden de Australiërs inpakken.

US Open | Kyrgios juicht te vroeg ondanks geslaagde lob in dubbelspel

Kyrgios raakte het spoor een beetje bijster na het verliezen van een gewone tiebreak aan het einde van de tweede set, maar het duo uit Australië knokte zich in de derde set terug van een achterstand. Een match tiebreak moest de beslissing brengen het duo Glasspool/Heliovaara.
Na een geslaagde lob werd de stand 6-8 in het voordeel van Kyrgios en Kokkinakis, die nog twee punten nodig hadden voor de winst. Het publiek reageerde uitzinnig op de geslaagde lob van Kyrgios, die er een vrij bijzondere manier van juichen op nahield.
picture

US Open | Publiek valt stil na verzilverd matchpoint en uitschakeling Kokkinakis/Kyrgios

Baanhelft

Behalve juichen op bijzondere wijze bleek vooral de timing niet helemaal juist, want de volgende vier punten gingen verloren en toen was het einde verhaal voor de winnaars van de Australian Open. Voor Kyrgios resteert nog het enkelspel, waarin hij de kwartfinale bereikte.
Kyrgios bereikte de laatste acht door Daniil Medvedev in vier sets te verslaan. Tijdens de partij tegen Medvedev gaf Kyrgios zomaar een punt weg door over te steken naar de baanhelft van de Rus, terwijl dit niet is toegestaan. Kyrgios kwam daardoor niet op breakpoint… waarna Medvedev de game simpel naar zich toetrok.
picture

US Open | Kyrgios loopt over naar baanhelft Medvedev en verspeelt zeker punt

Idioot

“Ik kwam over als een idioot. Ik dacht eigenlijk dat het mocht, maar de beelden gaan nu de hele wereld over”, merkte Kyrgios later op over zijn onhandige actie. Het is nog niet bekend hoezeer hij baalt van het te vroeg juichen in het dubbelspel.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie