Kyrgios raakte het spoor een beetje bijster na het verliezen van een gewone tiebreak aan het einde van de tweede set, maar het duo uit Australië knokte zich in de derde set terug van een achterstand. Een match tiebreak moest de beslissing brengen het duo Glasspool/Heliovaara.
Na een geslaagde lob werd de stand 6-8 in het voordeel van Kyrgios en Kokkinakis, die nog twee punten nodig hadden voor de winst. Het publiek reageerde uitzinnig op de geslaagde lob van Kyrgios, die er een vrij bijzondere manier van juichen op nahield.

US Open | Publiek valt stil na verzilverd matchpoint en uitschakeling Kokkinakis/Kyrgios

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Baanhelft

Behalve juichen op bijzondere wijze bleek vooral de timing niet helemaal juist, want de volgende vier punten gingen verloren en toen was het einde verhaal voor de winnaars van de Australian Open. Voor Kyrgios resteert nog het enkelspel, waarin hij de kwartfinale bereikte.
Kyrgios bereikte de laatste acht door Daniil Medvedev in vier sets te verslaan. Tijdens de partij tegen Medvedev gaf Kyrgios zomaar een punt weg door over te steken naar de baanhelft van de Rus, terwijl dit niet is toegestaan. Kyrgios kwam daardoor niet op breakpoint… waarna Medvedev de game simpel naar zich toetrok.

US Open | Kyrgios loopt over naar baanhelft Medvedev en verspeelt zeker punt

Idioot

“Ik kwam over als een idioot. Ik dacht eigenlijk dat het mocht, maar de beelden gaan nu de hele wereld over”, merkte Kyrgios later op over zijn onhandige actie. Het is nog niet bekend hoezeer hij baalt van het te vroeg juichen in het dubbelspel.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41