Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Kyrgios loopt over naar baanhelft Medvedev en verspeelt zeker punt

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/09/2022 om 10:58 GMT+2

Behalve tennis van het hoogste niveau heeft Nick Kyrgios tijdens zijn vierderondepartij op de US Open ook weer wat rare fratsen uitgehaald. Het opvallendste moment deed zich voor aan het begin van de derde set, toen Kyrgios dacht op breakpoint te komen maar met een foute actie juist Daniil Medvedev een gratis punt gunde.

US Open | Kyrgios loopt over naar baanhelft Medvedev en verspeelt zeker punt

Kyrgios had het punt al min of meer binnen, want de bal waarmee Medvedev de meubelen probeerde te redden zou nooit meer op de helft van de Australiër stuiteren, maar hij liep zichzelf in al zijn enthousiasme letterlijk en figuurlijk voorbij.
De als 23ste geplaatste Kyrgios plukte de bal uit de lucht, maar deed dit voorbij het net, op de helft van Medvedev, waardoor het geen 30-40 maar 40-30 werd. Kyrgios realiseerde dit zelf pas toen hij Medvdev zag gebeuren naar de umpire, die al de juiste stand omriep vanwege de gemaakte overtreding.
picture

US Open | Ontembare Kyrgios slaat titelverdediger en nummer één Medvedev naar huis

Kwartfinale

Het publiek was het er niet helemaal mee eens, terwijl Kyrgios zelf vooral leek te balen en – zeker voor zijn doen – de rust en kalmte wist te bewaren, al kon hij niet voorkomen dat Medvedev een klap later verzekerd was van gamewinst en was ontsnapt uit een spannende situatie.
Medvedev won deze slag, maar de partij ging uiteindelijk in vier sets naar de zeer sterk spelende Kyrgios waarmee de Rus zijn status verliest als nummer één van de wereld. Het schema ligt nu open voor Kyrgios, die in de kwartfinale stuit op Karen Khachanov.
picture

US Open | Kyrgios door het dolle als hij voelt dat winst met Kokkinakis aanstaande is

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie