Premium
Tennis

Botic Van de Zandschulp - Tomáš Macháč

04:20:58

Herhaling
Preview Nederlanders - Van de Zandschulp vindt vorm, Van Rijthoven is weer fit
Van Rijthoven weer fit na rugblessure - Ik voel me beter en beter”
"Er wordt anders naar me gekeken” - Van de Zandschulp jaar na kwartfinale
Mis bij laatste Grand Slam geen punt van Nadal, Medvedev en Nederlanders via discovery+
Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Rus delft onderspit

Aranxta Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van de US Open. De Nederlandse verloor uiteindelijk in drie sets van de Amerikaanse Shelby Rogers. Rus won de tweede set en kwam meteen op een break voorsprong, maar de Amerikaanse wist zich in de wedstrijd te knokken en kon deze uiteindelijk dus ook keren.

Serena Williams begonnen

De US Open voor Serena Williams is begonnen. Ze mag het opnemen tegen de Montenegrijnse Danka Kovinic, en het Arthur Ashe Stadium zit zoals verwacht ramvol.

Ook Botic naar een beslissende vijfde

Na Tim van Rijthoven gaat ook Botic van de Zandschulp een beslissende vijfde set spelen in zijn eersterondepartij. De Tsjech Tomáš Macháč richt zich knap op na verlies in set twee en drie en pakt de vierde set met 6-3. Kan Van de Zandschulp het goede voorbeeld van van Rijthoven volgen?

Rus geeft tweede set weg

Rus startte uitstekend aan de tweede set en kwam meteen op een 2-0 voorsprong, maar daarna ging de Amerikaanse een versnelling beter spelen. Dit keer ging de set niet met 6-3 nar de Nederlandse, maar naar de Amerikaanse opponente.

Derde set eenvoudig naar Van de Zandschulp

Waar het in de tweede set nog een stuk moeizamer ging voor de Nederlander, ging het in de derde van een lijen dakje. Van de Zandschulp breakt Machac maar liefst drie keer en serveerde op de belangrijke momenten in de eigen servicegames ijzersterk. 6-1 voor de nummer 21 van de plaatsingslijst en nog maar een set af van de tweede ronde.

Snelheidsmeter valt om in wedstrijd Rus

Een apart moment in de wedstrijd tussen Rogers en Rus. De monitor die de servicesnelheid aangeeft, viel uit het niets uit de muur. Na een korte onderbreking waarin het apparaat terug op de plaats is gezet, kon het spel weer hervat worden.

US Open | Partij tussen Rus en Rogers opgeschrikt door omgevallen snelheidsbord

Rus pakt knap eerste set

Arantxa Rus heeft knap de eerste set gewonnen. Ze speelt uitstekend en kwam in de vierde set op een break voorsprong. Ze won de set met 6-3. Ook Van de Zandschulp staat op een break voorsprong.

Van Rijthoven last van rug in bizarre partij

US Open | “Mijn rug was mega stijf, maar ik geef niet op” - Van Rijthoven over wonderbaarlijke zege

Tim van Rijthoven had last van zijn rug in zijn eerste rondepartij. Hij kreeg zeven matchpunten tegen, maar wist boven boven wonder de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. "Ik geef niet op", zei hij na afloop van de wedstrijd tegen onze reporter Kevin van Nunen.

Tweede set wel voor Van de Zandschulp

Met hangen en wurgen pakt Botic van de Zandschulp wel de tweede set. Een iets hoger niveau in de rally's was genoeg om in een tiebreak de set naar zich toe te trekken.

Ook Rus begonnen aan wedstrijd

Arantxa Rus, de enige Nederlandse deelneemster aan het vrouwentoernooi is begonnen aan haar wedstrijd tegen Shelby Rogers. De Amerikaanse is als 31e geplaatst.

Botic verliest eerste set

Botic van de Zandschulp speelt niet goed. Hij maakt veel onnodige fouten en serveert slecht. Dat zijn tegenstander uitstekend speelt is een gevaarlijke combinatie.

Break achter

Van de Zandschulp komt niet goed uit de startblokken. Hij komt vroeg in de eerste set een break achter. Van de Zandschulp zal beter bij de les moeten blijven om dti goed af te laten lopen.

Van de Zandschulp gestart

Botic van de Zandschulp is begonnen aan zijn partij. De Nederlander speelt tegen de Tsjechische qualifier Tomas Machac. De twee speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Van Rijthoven wint

Een sprookje met een goed einde. Zo is de wedstrijd van Tim van Rijthoven het best te omschrijven. Zeven wedstrijdpunten werkte hij weg om de wedstrijd in vijf sets te winnen.

US Open | Van Rijthoven met ongelooflijke comeback naar tweede ronde, werkt zeven matchpoints weg

Vierde set ook naar Van Rijthoven

TIm van Rijthoven is op stoom. Na de derde set pakt hij de vierde set met 6-1. Zhang vraagt voor de start van de laatste beslissende set een medische time-out aan.

Gebroken

Tim van Rijthoven lijkt het moraal van de Chinees te hebben gebroken. Hij breekt in ieder geval de servicegame van Zhang en komt zo op 2-0 voorsprong in de vierde set.

Zeven matchpoints, toch set naar Van Rijthoven

Zhang kreeg vier wedstrijdpunten in de tiebreak, maar kon er geen een benutten. Bij het tweede setpunt van Van Rijthoven was het wel raak. De Nederlander houdt nog een kleine kans op de winst.

Van Rijthoven werkt matchpoints weg

Van RIjthoven had het op 5-6 ongelooflijk lastig. Hij kreeg drie matchpoints tegen, maar wist ze toch weg te werken.

Zhang wint ook tweede set

Zhizhen Zhang pakt de tiebreak in de tweede set en komt zo op een 2-0 voorsprong. De Nederlander moet keihard aan de bak om deze wedstrijd om te draaien.

Hij breakt terug

Tim van Rijthoven pakt drie games op rij en komt op 5-4 voorsprong. Kan Van Rijthoven de set nog pakken?

Van Rijthoven ook in tweede set break achter

Het wil nog niet vlotten bij Tim van Rijthoven. De Nederlander speelt wisselvallig en verloor op 2-2 slordig zijn servicegame. Hij kijkt nu net als in de eerste set tegen een break achterstand aan.

Setverlies Van Rijthoven

Van Rijthoven krijgt kansen op de break, maar weet die niet te benutten. Zhang pakt de eerste set met 6-3. De Nederlander moet zich gaan herpakken in de tweede set.

Break Zhang

Van Rijthoven heeft het heel lastig en wordt nu zelfs gebroken door Zhang. De Chinees gaat met 5-3 aan de leiding.

Van Rijthoven slaat sensor kapot

De return van Tim van Rijthoven raakt precies de sensor op het net die in de gaten houdt of een service de netband raakt. De twee moeten het punt opnieuw spelen. Beide mannen behouden tot nu toe steeds hun eigen service, de Chinees staat met 3-2 voor.

Van Rijthoven begonnen

Van RIjthoven is aan zijn debuutwedstrijd op de US Open begonnen. ZIjn Chinese tegenstander begint met serveren.

Achtergrond

De US Open duurt van maandag 29 augustus tot en met zondag 11 september, als met de finale bij de mannen de climax wordt bereikt van de laatste Grand Slam van 2022. Tijdens de eerste speeldag op Flushing Meadows komen direct Tim van Rijthoven, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus in actie.
Van Rijthoven is om 17:00 uur gelijk als eerste aan de beurt, het eerste punt van Van de Zandschulp wordt ergens halverwege de avond verwacht, terwijl Rus waarschijnlijk pas ’s nachts aan de beurt is. Dit heeft alles te maken met het tijdsverschil met New York, dat zes uur bedraagt.

US Open | Van Rijthoven weer fit na rugblessure - “Ik voel me beter en beter”

Serena

Van Rijthoven en Van de Zandschulp treden aan tegen qualifiers – respectievelijk Zhizhen Zhang en Tomas Machac – terwijl Rus een zware dobber heeft met de als 31ste geplaatste Shelby Rogers.
Behalve de Nederlanders komen ook diverse grote namen in actie. Wat te denken van titelverdediger Daniil Medvedev en outsider Nick Kyrgios? De avondsessie in de Verenigde Staten – in Nederland dus echt middenin de nacht – is gereserveerd voor Serena Williams, die haar afscheid heeft aangekondigd.
Bekijk het volledige speelschema van dag 1 US Open

US Open | Van de Zandschulp merkt dat er na plek in kwartfinale anders naar hem wordt gekeken

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41