Premium
Tennis

Casper Ruud - Tim Van Rijthoven

03:03:35

Herhaling
Preview Nederlanders - Van de Zandschulp vindt vorm, Van Rijthoven is weer fit
Van de Zandschulp komt met de schrik vrij tegen Machac en gaat door naar tweede ronde
"Mijn rug was mega stijf, maar ik geef niet op” - Van Rijthoven over wonderbaarlijke zege
Mis bij laatste Grand Slam geen punt van Nadal, Medvedev en Nederlanders via discovery+
Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Ruud maatje te groot

Van Rijthoven verliest in vier sets van Ruud. De Noor is simpelweg iets te goed en dat is geen schande, maar wel jammer. Wat als het aan het einde van de tweede set iets anders was gelopen? Als… dat telt niet. Van Rijthoven strandt na vier sets in de tweede ronde.

Ruud pakt derde set en voorsprong op Van Rijthoven

Eén game met te veel foutjes en dat blijkt achteraf het verschil, in het nadeel van Van Rijthoven. Ruud was goed bij de les op de momenten dat het telde. Dat scheelt nogal, zoals nu blijkt. Het is nu aan Van Rijthoven om een list te verzinnen, zeker nu Ruud beter is gaan spelen dan in de eerste set. Hij dicteert het spel vaker.

Tweede set gaat naar Ruud

Zonde! Er waren dus breakpoints voor Van Rijthoven diep in de tweede set, maar die blijven onbenut en even later is het klaar. De set wordt ingeleverd en de stand is terug in evenwicht. 1-1 in sets. Van Rijthoven begint wel positief aan set drie, wat plots best een belangrijke servicegame was.

Van Rijthoven laat breakkansen onbenut

Twee breakpoints waren er, maar tot twee keer toe speelt Van Rijthoven iets te onrustig waardoor Ruud ontsnapt. Voorlopig of definitief? Op die vraag krijgen we spoedig antwoord. 4-4 in de tweede set.

Eerste set naar Van Rijthoven

Een break achterstand deerde hem niet en als het uitdraait op een tiebreak is Van Rijthoven ertoe in stand om een tandje bij te schakelen. Dat tandje erbij is Ruud te machtig. De Nederlander komt met een lekkere smash op 1-0 in sets!

Breaks over en weer

Van Rijthoven gaf Ruud een break voorsprong cadeau met een slordige servicegame, maar de stand is ondanks 2-3 alweer in evenwicht. We zijn namelijk terug op serve. De Nederlander is er duidelijk blij mee dat hij weet terug te slaan. Een gebald vuistje zien we.

Play!

Van Rijthoven staat opnieuw tegenover een wereldtopper. Casper Ruud is dit keer de naam. In theorie kan de finalist van Roland Garros dit toernooi de nieuwe nummer één van de wereld worden. Kortom, winst zou voor Van Rijthoven een stunt zijn. Nu is hij een stuntman…

Nog heel even geduld

De partij voor Tim van Rijthoven tussen Riske en Osorio zit in de beslissende derde set, maar daarna gaat de Nederlander toch echt in actie komen in New York.

Wachten op Van Rijthoven

Na het verlies van Botic van de Zandschulp is het uitkijken naar de partij van Tim van Rijthoven. De Nederlander komt in actie tegen de als zevende geplaatste Casper Ruud. De wedstrijd staat rond 22:00 uur gepland.

Botic verliest

Ai, Botic wordt gebroken en het is voorbij voor de Nederlander. Moutet gaat naar de derde ronde.

Moutet geeft niks weg

De Fransman Moutet tennist nog steeds sterk en komt op 5-4. Van de Zandschulp moet nu zijn eigen servicegame behouden, anders is het voorbij voor de Nederlander.

Breakkansen Botic

Botic van de Zandschulp krijgt een aantal breakkansen in de zevende game, maar benut die niet. De Fransman houdt zijn service en komt weer op voorsprong. 4-3.

Onvoorspelbaar

Ook aan het begin van de vierde set gaat het weer alle kanten op. Van de Zandschulp breakt, maar levert zijn voorsprong net zo hard weer in. En het is echt inleveren. Moutet hoeft al drie breaks op rij slechts van fouten te profiteren. 1-1.

Inhaalrace

Het leek de kant van Van de Zandschulp op te gaan na de vlotte tweede set en een sterk begin van de derde set, maar de Nederlander heeft het eventjes zwaar. Hij staat een break achter in de derde set en moet dus opnieuw in de achtervolging. Daarmee zijn de frustraties bij Moutet ook weer onder controle. Voor nu?

Overtuiging in tweede set

Van de Zandschulp speelt met veel meer overtuiging en vertrouwen en wint de tweede set met 6-1. Bij Moutet is het wat gaan spoken in het hoofd en hopelijk kan de Nederlander daar ook in de derde set van profiteren.

Setverlies

Een soortgelijk begin van deze wedstrijd als in de eerste ronde. Van de Zandschulp begint niet scherp aan de partij en daar profiteert zijn tegenstander van. Moutet pakt de eerste set met 6-4, en de Nederlander heeft een medical time-out aangevraagd vanwege pijntjes in zijn onderrug.

Matig begin

Nee, dit is niet het begin waarop Van de Zandschulp had gehoopt. De service van de Nederlander loopt voor geen meter en als gevolg komt hij een dubbele break achter. Werk aan de winkel!

Botic begonnen!

Botic van de Zandschulp is begonnen aan zijn eersterondepartij tegen de Fransman Corentin Moutet. Deze Franse driftkikker won in de eerste ronde van Stan Wawrinka, nadat de Zwitser helaas geblesseerd de strijd moest staken.

Drie Nederlanders in tweede ronde

Dankzij Gijs Brouwer staan er drie Nederlanders in de tweede ronde van de US Open. Dat is ongekend luxe voor het Nederlandse tennis, dat sowieso betere tijden kent na een donkere en lastige periode. Van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn vaste waarden op de Grand Slams, Van Rijthoven en ook Brouwer hopen daartoe uit te groeien.
Van Rijthoven kan woensdag een grote stap zetten, maar stuit wel op stevige tegenstand. Hij treedt aan tegen Casper Ruud. Ruud kun je kennen als de finalist van Roland Garros en is de nummer vijf van de plaatsingslijst. Een zware dobber dus voor Van Rijthoven, die de derde partij op baan 17 speelt.

US Open | Gijs Brouwer zet debuut op Grand Slam om in klinkende overwinning

Van de Zandschulp en Van Rijthoven

Het woord is eerst aan Van de Zandschulp, die gelijk om 17:00 uur aan de bak mag. Na een slecht maar winnend opreden in de eerste ronde is dit keer Corentin Moutet zijn tegenstander. Van de Zandschulp bereikte vorig jaar de kwartfinale, dus een plekje in de derde ronde zou al veel schelen bij het verdedigen van ATP-punten.
Behalve Van de Zandschulp en Van Rijthoven komen ook diverse toppers in actie. Wat te denken van Serena Williams, die ongetwijfeld voor wederom een emotionele avond zorgt in het Arthur Ashe Stadium? Ook titelverdediger Daniil Medvedev betreedt de baan.

US Open | Van Rijthoven met ongelooflijke comeback naar tweede ronde, werkt zeven matchpoints weg

Serena

Natuurlijk is Nick Kyrgios het ook waard om in de gaten gehouden te worden, terwijl thuisspeelster Coco Gauff wil aantonen dat ze een serieuze kandidate is om het stokje van Serena over te nemen. En moet Murray ook weer spelen, net als Ons Jabeur. Kortom, op de derde dag van de US Open gebeurt weer genoeg!

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41